Deze gebakken artisjok met rauwe ham is ontzettend romig en vol van smaak. Gebruik brood om in de saus te dippen tijdens de lunch of als voorgerecht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-04-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Giet de artisjokharten af en snijd deze door de helft.
Verdeel de plakken ham in kleinere stukken.
Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Bak dan ook de gehalveerde artisjokharten enkele minuten mee. Zet het vuur laag en schenk 100 ml room erbij.
Laat het geheel enkele minuten zachtjes koken tot de ui, knoflook en artisjok zachter zijn geworden en de saus ingedikt is.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met stukjes rauwe ham en brood om erin te dippen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.