Ohmydish.nl


Gebakken artisjok met rauwe ham

Deze gebakken artisjok met rauwe ham is ontzettend romig en vol van smaak. Gebruik brood om in de saus te dippen tijdens de lunch of als voorgerecht.

Gebakken artisjok met rauwe ham
20 minuten 2 personen Lunch
Gebakken artisjok met rauwe ham

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pot artisjokharten (ongeveer 225 gram)
  • 3 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 100 ml room
  • 3 plakken rauwe ham
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • brood om erbij te serveren
Gebakken artisjok met rauwe ham ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel

Bereiden

20 minuten 2 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-artisjok-met-rauwe-ham


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Giet de artisjokharten af en snijd deze door de helft. Verdeel de plakken ham in kleinere stukken.

Gebakken artisjok met rauwe ham Gebakken artisjok met rauwe ham

Gebakken artisjok met rauwe ham afmaken -- 10 minuten

Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de gehalveerde artisjokharten enkele minuten mee.

Zet het vuur laag en schenk 100 ml room erbij. Laat het geheel enkele minuten zachtjes koken tot de ui, knoflook en artisjok zachter zijn geworden en de saus ingedikt is. Breng op smaak met peper en zout en serveer met stukjes rauwe ham en brood om erin te dippen. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.