Gallo pinto

(1)

Gallo pinto is een ontbijtschotel uit Costa Rica. Een heerlijk rijst en bonen gerecht met weinig ingrediënten en extra lekker met tortilla's, avocado, kaas en bakbanaan.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gallo pinto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 200 gram zwarte bonen
  • 250 gram gekookte rijst
  • halve eetlepel salsa lizano of worcestershire saus
  • kleine handvol verse koriander
  • zout naar smaak
  • scheutje zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 2 bakbananen
  • 2 avocado's
  • 200 gram Mexicaanse kaas zoals queso fresco (of feta)
  • 8 maïs tortilla's
Gallo pinto Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • middelgrote bakpan
  • schone theedoek
  • spatel

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gallo-pinto


Voorbereiding – 10 minuten

Je kunt het beste gekookte rijst gebruiken van een dag vooraf, maar je kunt ook rijst koken voor de gallo pinto.

Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Hak de koriander fijn.

Gallo pinto
Gallo pinto

De gallo pinto afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg de paprika en gehakte koriander toe en bak nog ongeveer 3 minuten mee.

Bak de rijst samen met de zwarte bonen nog ongeveer 5 minuten en breng op smaak met zout en salsa lizano of worcestershire saus.

Verhit een middelgrote bakpan zonder olie of boter en bak hierin de tortilla's kort aan beide kanten en houd de tortilla's dan warm onder een schone theedoek.

Verhit een laagje olie in de middelgrote bakpan en snijd de bakbananen in de lengte door de helft. Frituur de bakbaan in de hete olie ongeveer 3 minuten per kant.

Snijd de avocado in plakjes en serveer de gallo pinto met een halve bakbaan, een halve avocado en witte kaas per persoon. Je kunt er eventueel ook nog een gebakken ei bij serveren. Eet smakelijk!

Gallo pinto: Veel gestelde vragen

Wat is salsa lizano?

Lizano saus is een saus die veel wordt geserveerd in Costa Rica. Zoals bij de Gallo pinto en Arroz con pollo. Salsa lizano wordt gemaakt van o.a. suiker, zout, groenten, zwarte peper en komijn.

Waardoor kan ik lizano saus vervangen?

Salsa lizano, of lizano saus, kun je eventueel vervangen door worcestershire saus.

Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Aziatische kippensoep
Volgend recept →
Koolrabi salade

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!