Gallo pinto
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gallo pinto vegetarisch

Gallo pinto is een ontbijtschotel uit Costa Rica. Een heerlijk rijst en bonen gerecht met weinig ingrediënten en extra lekker met tortilla's, avocado, kaas en bakbanaan.

30 minuten
4 personen
Gallo pinto ingrediënten
Recept gallo pinto

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Je kunt het beste gekookte rijst gebruiken van een dag vooraf, maar je kunt ook rijst koken voor de gallo pinto.

Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Hak de koriander fijn.

Gallo pinto
Gallo pinto

De gallo pinto afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg de paprika en gehakte koriander toe en bak nog ongeveer 3 minuten mee.

Bak de rijst samen met de zwarte bonen nog ongeveer 5 minuten en breng op smaak met zout en salsa lizano of worcestershire saus.

Verhit een middelgrote bakpan zonder olie of boter en bak hierin de tortilla's kort aan beide kanten en houd de tortilla's dan warm onder een schone theedoek.

Verhit een laagje olie in de middelgrote bakpan en snijd de bakbananen in de lengte door de helft. Frituur de bakbaan in de hete olie ongeveer 3 minuten per kant.

Snijd de avocado in plakjes en serveer de gallo pinto met een halve bakbaan, een halve avocado en witte kaas per persoon. Je kunt er eventueel ook nog een gebakken ei bij serveren. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is salsa lizano?

Lizano saus is een saus die veel wordt geserveerd in Costa Rica. Zoals bij de Gallo pinto en Arroz con pollo. Salsa lizano wordt gemaakt van o.a. suiker, zout, groenten, zwarte peper en komijn.

Waardoor kan ik lizano saus vervangen?

Salsa lizano, of lizano saus, kun je eventueel vervangen door worcestershire saus.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
910.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
120.62 g
24.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
34.23 g
12.33 g
Eiwitten
26.52 g
Vezels
17.17 g
Natrium
1975.5 mg
Mineralen
Ijzer
6.33 mg
Calcium
306.69 mg
Magnesium
104.59 mg
Kalium
104.59 mg
Fosfor
447.49 mg
Koper
0.49 mg
Zink
4.14 mg
Jodium
0 µg
Selenium
9.36 µg
Vitamines
Vitamine C
76.49 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.22 mg
Vitamine B1
0.65 mg
Vitamine B2
0.55 mg
Vitamine B6
1.12 mg
Vitamine B12
0.15 µg
Foliumzuur
124.98 µg
Vitamine E
0.6 mg
Vitamine K
2.28 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gallo pinto"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.