Gallo pinto is een ontbijtschotel uit Costa Rica. Een heerlijk rijst en bonen gerecht met weinig ingrediënten en extra lekker met tortilla's, avocado, kaas en bakbanaan. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gallo-pinto
Je kunt het beste gekookte rijst gebruiken van een dag vooraf, maar je kunt ook rijst koken voor de gallo pinto.
Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Hak de koriander fijn.
Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg de paprika en gehakte koriander toe en bak nog ongeveer 3 minuten mee.
Bak de rijst samen met de zwarte bonen nog ongeveer 5 minuten en breng op smaak met zout en salsa lizano of worcestershire saus.
Verhit een middelgrote bakpan zonder olie of boter en bak hierin de tortilla's kort aan beide kanten en houd de tortilla's dan warm onder een schone theedoek.
Verhit een laagje olie in de middelgrote bakpan en snijd de bakbananen in de lengte door de helft. Frituur de bakbaan in de hete olie ongeveer 3 minuten per kant.
Snijd de avocado in plakjes en serveer de gallo pinto met een halve bakbaan, een halve avocado en witte kaas per persoon. Je kunt er eventueel ook nog een gebakken ei bij serveren. Eet smakelijk!
Wat is salsa lizano?
Lizano saus is een saus die veel wordt geserveerd in Costa Rica. Zoals bij de Gallo pinto en Arroz con pollo. Salsa lizano wordt gemaakt van o.a. suiker, zout, groenten, zwarte peper en komijn.
Waardoor kan ik lizano saus vervangen?
Salsa lizano, of lizano saus, kun je eventueel vervangen door worcestershire saus.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.