Ohmydish.nl


Arroz con pollo

Een klassieker uit Cuba; arroz con pollo, ofwel rijst met kip. Dit gerecht is voor 4 personen, en klaar in minder dan een uur

Arroz con pollo
55 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Arroz con pollo

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram kippendijen
  • 100 ml witte kookwijn
  • 2 jalapeño pepers
  • 1 potje geroosterde paprika's
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 gram erwten (mogen ook bevroren erwten zijn)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 pakje (parel) rijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 uien
  • Gele kleurstof voor eten (optioneel)
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
Arroz con pollo ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote pan
  • Keukenmes + snijplank
  • Een aantal kommetjes om de ingredienten in te doen
  • Waterkoker

Bereiden

55 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/arroz-con-pollo


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de 2 uien, groene- en rode paprika's in fijne blokjes. Voor dit gerecht gaan we beginnen met het maken van een basis sofrita. Het enige grote verschil dat we hierin gaan maken is dat er geen gebruik zal worden gemaakt van tomaten. Snijd de jalapeño pepers en knoflook zo fijn mogelijk, en zet deze apart.

Maak de kippendijen schoon, verwijder onnodig vet en eventueel bloed. Breng 1000ml (1 liter) water aan de kook en maak kippenbouillon. Je kunt uiteraard ook verse kippenbouillon gebruiken, of die uit een potje. Voor dit recept gebruiken wij 2 bouillonblokjes om 1 liter kippenbouillon te maken.

Arroz con pollo Arroz con pollo

Maken van de arroz con pollo -- 45 minuten

Verwarm een scheut olijfolie in de grote pan en begin met het maken van een basis sofrita. Voeg de gesneden ui, rode- en groene paprika's toe samen met de jalapeño pepers en fruit deze tot glazig.

Plaats de kippendijen in de grote pan en schep het uien en paprika mengsel erover. Giet tenminste 100 ml witte kookwijn toe aan de pan en laat het geheel ongeveer 4 tot 5 minuten sudderen.

Maak de pot met geroosterde paprika's open en scheur of snijd deze in grove stukken. Voeg de geroosterde paprika stukken toe in de grote pan. Giet 500 ml kippenbouillon toe aan de pan, verhoog het vuur en laat het geheel koken. Plaats de deksel op de pan en kook het gerecht voor 25 tot 30 minuten gaar. Roer zo nu en dan.

Haal de kippendijen uit de pan en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg in de tussentijd alle (parel) rijst toe aan het overgebleven sap, en voeg de resterende kippenbouillon toe samen met 1 of 2 theelepeltjes gele food coloring. Dit zal de rijst mooi geel kleuren en het gerecht een mooie kleur geven. Dit is optioneel. Kook de rijst totdat deze gaar is, controleer voor de kooktijd de verpakking.

Scheur de gekookte kippendijen (met een vork) en plaats deze terug in de pan met de gekookte rijst. Voeg (bevroren) erwtjes toe zo veel als dat je zelf nodig lijkt en kook nog enkele minuten mee. Decoreer het geheel met nog meer geroosterde paprika, en breng het gerecht op smaak met peper en zout. Serveer op een groot bord, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Indiase dhal

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.