Een klassieker uit Cuba; arroz con pollo, ofwel rijst met kip. Dit gerecht is voor 4 personen, en klaar in minder dan een uur
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 20-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de 2 uien, groene- en rode paprika's in fijne blokjes. Voor dit gerecht gaan we beginnen met het maken van een basis sofrita. Het enige grote verschil dat we hierin gaan maken is dat er geen gebruik zal worden gemaakt van tomaten.
Snijd de jalapeño pepers en knoflook zo fijn mogelijk, en zet deze apart. Maak de kippendijen schoon, verwijder onnodig vet en eventueel bloed.
Breng 1000ml (1 liter) water aan de kook en maak kippenbouillon. Je kunt uiteraard ook verse kippenbouillon gebruiken, of die uit een potje.
Voor dit recept gebruiken wij 2 bouillonblokjes om 1 liter kippenbouillon te maken.
Verwarm een scheut olijfolie in de grote pan en begin met het maken van een basis sofrita. Voeg de gesneden ui, rode- en groene paprika's toe samen met de jalapeño pepers en knoflook en fruit deze tot glazig.
Plaats de kippendijen in de grote pan en schep het uien en paprika mengsel erover. Giet tenminste 100 ml witte kookwijn toe aan de pan en laat het geheel ongeveer 4 tot 5 minuten sudderen.
Maak de pot met geroosterde paprika's open en scheur of snijd deze in grove stukken. Voeg de geroosterde paprika stukken toe in de grote pan.
Giet 500 ml kippenbouillon toe aan de pan, verhoog het vuur en laat het geheel koken. Plaats de deksel op de pan en kook het gerecht voor 25 tot 30 minuten gaar. Roer zo nu en dan.
Haal de kippendijen uit de pan en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg in de tussentijd alle (parel) rijst toe aan het overgebleven sap, en voeg de resterende kippenbouillon toe samen met 1 of 2 theelepeltjes gele voedselkleurstof.
Dit zal de rijst mooi geel kleuren en het gerecht een mooie kleur geven. Dit is optioneel. Kook de rijst totdat deze gaar is, controleer voor de kooktijd de verpakking.
Scheur de gekookte kippendijen (met een vork) en plaats deze terug in de pan met de gekookte rijst. Voeg (bevroren) erwtjes toe zo veel als dat je zelf nodig lijkt en kook nog enkele minuten mee.
Decoreer het geheel met nog meer geroosterde paprika, en breng het gerecht op smaak met peper en zout. Serveer op een groot bord, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.