Ohmydish.nl


Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer

Deze frisse springrolls met bleekselderij en komkommer zijn heerlijk knapperig, gezond en klaar binnen een half uur. Te serveren als vegetarische snack.

Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer
30 minuten 20 personen Lunch
Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 20 (kleine) rijstvellen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1/2e komkommer
  • ongeveer 20 kleine cherry tomaatjes
  • klein handjevol peultjes
  • snufje zout
  • ongeveer 50 ml (glutenvrije) sojasaus
  • scheutje mirin (rijstwijn azijn)
  • wasabi (pasta) naar smaak
Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • schuimspaan
  • 3 middelgrote kommen
  • spiraalsnijder
  • klein mesje
  • grote kom
  • kleine kom

Bereiden

30 minuten 20 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frisse-springrolls-met-bleekselderij-en-komkommer


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul een kleine pan met water en een snufje zout en breng dit aan de kook. Maak de peultjes schoon door de uiteindes te verwijderen, zo trek je meteen de draad mee die dwars over het peultje loopt. Kook de peultjes kort in het water en zet opzij.

Was de bleekselderij en snijd deze in dunne stukjes, zorg dat alles niet te groot is want dat is lastiger met het rollen van de springrolls. Van de komkommer hebben we spaghetti gemaakt met behulp van een spiraalsnijder, maar je kunt natuurlijk alle vormen snijden die je wilt. Snijd de kleine cherry tomaatjes door de helft en als deze erg groot zijn, in kwarten. Zet alle groenten apart klaar.

Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer

Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer afmaken -- 15 minuten

Vul een grote kom met koud water en week een rijstvel kort in het water, doe dit niet te lang want dan zal het rollen onmogelijk worden. Plaats het rijstvel op het aanrecht en leg in het midden de groenten, zorg dat je niet teveel gebruikt want dan kan het rijstvel niet meer dicht.

Vouw de zijkanten over de groenten heen en rol het geheel dan dicht naar boven toe. Het zal vanzelf dicht plakken door het water. Herhaal tot alle groenten zijn gebruikt.

Maak een simpele saus door sojasaus met rijstwijn azijn en wasabi naar smaak te mengen. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Aardappel-truffelsoep

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.