Frambozen mascarpone taart
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Frambozen mascarpone taart

Daar zijn ze weer, een geweldig fruit met een heerlijke smaak en textuur. Frambozen natuurlijk, mmm! Frambozen mascarpone taart is perfect voor de zomer.

40 minuten
12 personen
Recept frambozen mascarpone taart
Frambozen mascarpone taart ingrediënten

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique Pouw

Geplaatst op 28-07-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Meng bloem, zout en suiker in de kom van je elektrische mixer, of kneed het deeg met de hand. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan de bloem terwijl je op middelhoge snelheid mengt.

Het deeg zal er kruimelig gaan uitzien, dit is precies wat we willen. Voeg het eigeel en 1 eetlepel ijskoud water toe. Rasp de citroen en voeg toe aan het deeg samen met 1 eetlepel van het citroensap.

Pak het deeg in met huishoudfolie en leg in de koelkast voor ongeveer een uur. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de taartvorm in met boter, dit gaat het makkelijkste met een siliconen kwast en haal het deeg uit de koelkast.

Bestuif je werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Gebruik de deegroller om het deeg naar de taartvorm te brengen en de overstekende randen te verwijderen. Gebruik een vork om gaatjes te prikken in de bodem.

Frambozen mascarpone taartbodem
Frambozen mascarpone taartbodem

Plaats een rond stuk bakpapier op de bodem van de taartvorm en plaats de blindbakbonen erop. Bak de taartbodem gaar in ongeveer 20 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is. Plaats op een afkoel rek en laat de taartbodem afkoelen. 

Frambozen mascarpone taart
Frambozen mascarpone taart

Frambozen mascarpone taart afmaken – 10 minuten

Nu gaan we ondertussen de mascarpone vulling maken. Klop de slagroom tot deze goed stijf is. Gebruik een garde om de mascarpone los te roeren en meng voorzichtig de mascarpone en geslagen room.

Voeg sap van een halve citroen en 4 eetlepels gecondenseerde melk toe. Verdeel de vulling over de afgekoelde taartbodem en laat deze een uurtje steviger worden in de koelkast.

Maak de taart vervolgens af met zoveel verse frambozen als je wilt. Bestuif met poedersuiker en garneer eventueel met munt blaadjes en geniet ervan!

Tip: Je kunt van deze taart ook mini versies maken, op dezelfde manier als onze mini sinaasappeltaartjes recept.  

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Frambozen mascarpone taart"
Eef zegt op 29-07-2016
Deze taart ziet er heerlijk uit! Gek op frambozen. Zo jammer dat het seizoen zo kort is. Maar dat is gelijk ook een goede reden om er dan juist een lekkere taart meete maken.
Ohmydish zegt op 30-07-2016
Dankje Eef! Frambozen zijn echt mijn favoriete fruit! Inderdaad jammer dat de meest lekkere zo kort verkrijgbaar zijn, maar gelukkig zijn er ook nog genoeg alternatieven de rest van t jaar om aan die dosis framboos te komen, hihi :) - Veronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.