Super lekkere en malse eendenborst van de bbq. Deze eendenborst spiesjes met sinaasappel-botersaus zijn makkelijk en snel te maken
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-11-2024
Zet de barbecue aan en laat deze heet worden.
Gebruik een scherp mes om de schil en zoveel mogelijk wit van de sinaasappel rondom weg te snijden.
Snijd dan partjes uit 2 sinaasappels, zo dicht mogelijk tegen het vliesje aan, om zo groot mogelijke sinaasappelpartjes te creëren zodat ze niet van de spies af zullen vallen.
Pers de overige sinaasappels uit en voeg het sap toe aan het kleine sauspannetje samen met boter en suiker. Gebruik een garde om het mengsel glad te roeren.
Laat het op laag vuur zachtjes koken tot de eendenborst spiesen klaar zijn. De saus zal dan iets dikker zijn geworden.
Pel de rode ui en snijd deze in grove stukken, maar niet te groot want de eend heeft een korte baktijd.
Gebruik een scherp mes om de eendenborst in stukken te snijden en breng op smaak met peper en zout.
Rijg alles aan de houten spiesen, als je een sinaasappelpartje direct naast een stukje eendenborst doet, zal deze extra mals worden!
Besprenkel de spiesen met een beetje olijfolie en grill ze op de barbecue voor ongeveer 3 minuten per kant.
De exacte bereidingstijd is afhankelijk hoe je eend het liefste gebakken hebt. Wij houden van medium-rare gebakken vlees.
Serveer de spiesen met de sinaasappel-botersaus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.