Deze kruidige drumsticks uit de oven zijn makkelijk om te maken en daardoor de perfecte doordeweekse maaltijd. De kippenpootjes worden extra mals door het gebruik van sinaasappel.
Het bereiden van een kruidenrub is klaar binnen no-time, je kunt de kipdrumsticks laten marineren in de kruidenrub voor meer smaak of bereid ze direct in de oven.
Door het toevoegen van sinaasappel zullen de kippenpootjes niet alleen smaakvoller worden, maar ze blijven er ook extra mals door. Dit komt o.a. door het vocht wat in sinaasappelpartjes zit.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-11-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-11-2025
Meng alle kruiden (paprikapoeder, uienpoeder, kurkuma, zwarte peper en zout) samen met een klein beetje sinaasappelsap en een flinke scheut olijfolie door de drumsticks. Zorg dat de kip volledig bedekt is met de kruidenmix.
Dek af met huishoudfolie en laat de kip bij voorkeur een uur marineren. Je kunt ze eventueel ook direct bereiden in de oven, zonder te marineren.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg de kruidige drumsticks op een (kleine) bakplaat. Snijd een halve bol knoflook door de helft en leg dit tussen de kip.
Snijd een sinaasappel in partjes en leg deze ook tussen de kip.
Bak de drumsticks ongeveer 30 tot 40 minuten tot ze krokant aan de buitenkant en mals aan de binnenkant zijn. Draai ze halverwege een keer om. De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven.
Serveer direct met bijvoorbeeld aardappeltjes en spruitjes uit de oven, eet smakelijk!
Wat zijn drumsticks?
Kipdrumsticks zijn het onderste deel van de kippenpoot, deze bestaat uit een drumstick en dij, samen is dit een kippenbout. Drumsticks kun je dus ook wel de kippenpootjes noemen, al is dit technisch gezien niet helemaal correct.
Hoe weet je zeker dat drumsticks gaar zijn?
Om het zeker te weten kun je het beste een kernthermometer gebruiken, kip is gaar bij een kerntemperatuur van 75 graden Celsius.
Je kunt ook controleren welke kleur de vleessappen hebben die uit de kip komen wanneer je er met een vork in prikt. Bij helder vleessap is de kip gaar, maar wanneer het sap nog roze of rood is is dit nog niet het geval.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 2 | drumsticks | 276.00 | - | - | 17.85 g | 4.95 g | 28.65 g | - | 112.50 mg | 1.50 mg | 16.50 mg | 30.00 mg | 318.00 mg | 214.50 mg | 0.15 mg | 1.65 mg | - | 26.85 µg | - | - | 15.00 mg | 0.11 mg | 0.30 mg | 0.75 mg | 2.25 µg | - | 0.30 mg | 0.45 µg | - | ||
| 0.5 | eetlepel | paprikapoeder | 14.12 | 1.40 g | - | 0.51 g | 0.10 g | 0.60 g | 0.80 g | 1.20 mg | 0.96 mg | 7.20 mg | - | 96.00 mg | 14.00 mg | - | - | - | - | 2.80 mg | - | - | 0.02 mg | 0.07 mg | - | - | - | - | - | - | |
| 0.5 | theelepeltjes | uienpoeder | 5.13 | 1.10 g | 0.56 g | 0.02 g | - | 0.16 g | 0.22 g | 0.98 mg | 0.11 mg | 3.33 mg | 0.75 mg | 23.61 mg | 4.50 mg | - | 0.03 mg | - | 0.02 µg | 0.32 mg | - | 0.02 mg | - | - | - | - | 0.96 µg | 0.01 mg | 0.06 µg | - | |
| 0.25 | theelepel | kurkuma | 1.88 | 0.22 g | 0.01 g | 0.11 g | 0.01 g | 0.09 g | 0.05 g | 0.84 mg | 0.33 mg | 4.66 mg | 1.83 mg | 8.94 mg | 2.50 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.05 µg | 0.02 µg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | 0.05 µg | 0.02 mg | 0.03 µg | - | |
| 0.25 | theelepel | zwarte peper | 1.55 | 0.25 g | - | 0.01 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.10 g | 0.20 mg | 0.15 mg | 2.00 mg | - | 6.50 mg | 0.90 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.13 | theelepel | zout | - | - | - | - | - | - | - | 300.00 mg | - | 0.08 mg | 2.18 mg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | scheut | olijfolie | 22.08 | 0.01 g | - | 2.50 g | 0.36 g | - | - | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.13 | bol | knoflook | 12.25 | 2.45 g | 0.08 g | 0.01 g | - | 0.52 g | 0.17 g | 0.35 mg | 0.12 mg | 14.87 mg | 1.75 mg | 52.50 mg | 11.38 mg | 0.02 mg | 0.09 mg | 0.13 µg | - | 1.22 mg | - | - | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.35 µg | - | - | - | |
| 0.25 | sinaasappel | 22.00 | 4.75 g | 4.15 g | 0.10 g | - | 0.50 g | 1.05 g | 0.50 mg | 0.20 mg | 20.00 mg | 5.00 mg | 85.00 mg | 12.50 mg | 0.03 mg | 0.05 mg | - | - | 25.00 mg | - | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | 10.00 µg | - | - | - | ||
| 355.00 | 10.18 g | 4.80 g | 21.11 g | 5.43 g | 30.58 g | 2.38 g | 416.59 mg | 3.37 mg | 68.64 mg | 41.50 mg | 590.59 mg | 260.27 mg | 0.21 mg | 1.84 mg | 0.19 µg | 26.89 µg | 29.38 mg | - | 15.02 mg | 0.19 mg | 0.40 mg | 0.82 mg | 2.25 µg | 11.36 µg | 0.33 mg | 0.54 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!