Spruitjes uit de oven zijn een makkelijke manier om spruitjes eens op een andere manier te maken. Deze kleine kooltjes zijn een perfect bijgerecht.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-11-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Pel de uien en knoflookteen, snijd de uien in (halve) ringen en de knoflook in plakjes. Maak de spruitjes schoon door de buitenste blaadjes te verwijderen indien nodig.
Maak een kruisje aan de onderkant zodat ze evenredig gaar zullen worden en meng de spruitjes met de ui en knoflook.
Besprenkel de spruitjes met olijfolie en breng op smaak met peper, zout en een halve theelepel nootmuskaat. Meng goed en rooster de spruitjes in de oven voor ongeveer een half uur.
De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de spruitjes. Serveer eventueel met een makkelijke kaassaus, eet smakelijk!
Kan ik de spruitjes ook voorkoken?
Je kunt de spruitjes voorkoken voor een kortere baktijd. Je kunt de spruitjes eventueel ook halveren voor het roosteren zonder deze voor te koken.
Kan ik nog iets toevoegen aan de geroosterde spruitjes?
Je kunt aan deze spruitjes bijvoorbeeld kastanjes of walnoten toevoegen. Ook erg lekker met kaassaus en/of geraspte parmezaanse kaas eroverheen als ze uit de oven komen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.