Deze drumsticks uit de airfryer zijn heerlijk gekruid en zijn extra lekker met een krokante buitenkant. Makkelijk te maken en heerlijk als avondeten of tijdens het borrelen.
Heerlijke krokante drumsticks uit de airfryer zijn simpele kippenpoten die gekruid zijn met gerookte paprika, cayenne, knoflook en meer smaakmakers. De rokerige en licht pittige smaak maken deze drumsticks uitermate geschikt als borrelhapje.
Ook als doordeweekse maaltijd zijn deze drumsticks heerlijk makkelijk, serveer ze bijvoorbeeld met rijst en sperziebonen of een knapperige salade. Een veelzijdig kiprecept bomvol smaak welke ook nog eens makkelijk te maken is.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-02-2025
Meng olijfolie samen met gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en cayennepeper in een middelgrote kom. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Leg de drumsticks in het kruidenmengsel en zorg dat deze volledig bedekt zijn.
Plaats een stuk bakpapier in de airfryer en leg hier de drumsticks op. Bak de drumsticks op 200 graden Celsius mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten.
Draai de drumsticks na een kwartier zodat alle kanten mooi krokant worden. De drumsticks zijn klaar als ze volledig gaar zijn en de buitenkant krokant geworden is. Eet smakelijk!
Wanneer zijn deze drumsticks het allerlekkerste?
Je kunt deze drumsticks warm of koud eten. Lekker als hoofdgerecht met groenten en aardappelen, maar ook als snack tijdens de borrel erg lekker.
Dit soort drumsticks worden ook vaak koud geserveerd bij een koud buffet.
Kan ik deze drumsticks ook in de oven bereiden?
Je kunt deze drumsticks ook in de oven bereiden, ze hebben dan een langere baktijd nodig.
Per 1 persoonsportie:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2 | drumsticks | 276.00 | - | - | 17.85 g | 4.95 g | 28.65 g | - | 112.50 mg | 1.50 mg | 16.50 mg | 30.00 mg | 318.00 mg | 214.50 mg | 0.15 mg | 1.65 mg | - | 26.85 µg | - | - | 15.00 mg | 0.11 mg | 0.30 mg | 0.75 mg | 2.25 µg | - | 0.30 mg | 0.45 µg | - | ||
0.5 | eetlepel | olijfolie | 61.81 | 0.01 g | - | 6.99 g | 1.02 g | - | - | 0.07 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | theelepel | gerookte paprikapoeder | 2.65 | 0.26 g | - | 0.10 g | 0.02 g | 0.11 g | 0.15 g | 0.22 mg | 0.18 mg | 1.35 mg | - | 18.00 mg | 2.63 mg | - | - | - | - | 0.53 mg | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | theelepel | knoflookpoeder | 2.49 | 0.55 g | 0.05 g | 0.01 g | - | 0.12 g | 0.07 g | 0.49 mg | 0.03 mg | 1.36 mg | 0.19 mg | 8.95 mg | 2.47 mg | - | 0.01 mg | - | 0.11 µg | 0.23 mg | - | 0.07 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | |
0.25 | theelepel | uienpoeder | 2.57 | 0.55 g | 0.28 g | 0.01 g | - | 0.08 g | 0.11 g | 0.49 mg | 0.06 mg | 1.67 mg | 0.38 mg | 11.81 mg | 2.25 mg | - | 0.02 mg | - | 0.01 µg | 0.16 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | 0.48 µg | 0.01 mg | 0.03 µg | - | |
0.13 | theelepel | cayennepeper | 1.39 | 0.11 g | - | 0.06 g | 0.02 g | 0.04 g | 0.10 g | 0.11 mg | 0.03 mg | 0.56 mg | - | 7.88 mg | 1.09 mg | - | 0.01 mg | - | - | 0.30 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.30 µg | - | |
peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
351.30 | 2.62 g | 0.34 g | 25.07 g | 6.03 g | 29.19 g | 0.87 g | 453.02 mg | 1.88 mg | 25.43 mg | 31.89 mg | 375.71 mg | 224.44 mg | 0.16 mg | 1.70 mg | 0.52 µg | 26.99 µg | 2.55 mg | - | 15.08 mg | 0.11 mg | 0.32 mg | 0.77 mg | 2.25 µg | 0.66 µg | 0.39 mg | 3.65 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!