Courgettekoekjes

(49)

Deze courgettekoekjes zijn heerlijk als snack met een frisse dip of serveer ze als bijgerecht tijdens de lunch of avondeten. Erg veelzijdig dus!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Courgettekoekjes

Ingrediënten


  • 1 grote courgette
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak
  • boter

Kookgerei nodig


  • fijne rasp
  • kaasdoek of schone theedoek
  • middelgrote kom
  • 2 lepels
  • grote bakpan
  • spatel
  • keukenpapier

Courgettekoekjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgettekoekjes


Voorbereiding – 10 minuten

Was de courgette en verwijder de uiteindes. Rasp de courgette dan fijn en plaats deze in een kaasdoek of schone theedoek samen met wat zout.

Zout onttrekt namelijk vocht en voor deze koekjes ga je zoveel mogelijk vocht uit de courgette knijpen. Zodra je zoveel mogelijk vocht eruit hebt geknepen plaats je de courgette vanuit de doek naar een middelgrote kom. 

Courgettekoekjes
Courgettekoekjes

Courgettekoekjes afmaken – 10 minuten

Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze samen met een ei en 2 eetlepels bloem door de geraspte courgette. Breng op smaak met peper en zout en verhit een grote bakpan op middelhoog vuur.

Voeg een klontje boter toe en maak hoopjes met 2 lepels en druk deze plat. Bak de koekjes enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn geworden.

Herhaal tot al het 'beslag' is gebruikt en laat ze kort uitlekken op keukenpapier. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
49 stemmen

2 reacties op Courgettekoekjes

Carla plaatste op 23-01-2023 om 18:54:10
Ik heb ze iets anders gemaakt ik heb er nog beetje fijngesneden peterselie, uitje fijn gemaakt, en gewone kaas ipv parmazaanse kaas had niets anders in huis en citroenrasp niet te veel en ze waren verrukkelijk alleen het is te veel voor mij alleen heb ze gegeten met kip en worteltjes heerlijk
Ohmydish plaatste op 23-01-2023 om 20:23:58

Hallo Carla, bedankt voor je bericht. Gewone kaas heeft minder smaak, dus goed idee om er dan nog een uitje aan toe te voegen. Heerlijk zeg met kip en worteltjes! Fijne avond, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.