Deze courgettekoekjes zijn heerlijk als snack met een frisse dip of serveer ze als bijgerecht tijdens de lunch of avondeten. Erg veelzijdig dus!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-08-2024
Was de courgette en verwijder de uiteindes. Rasp de courgette dan fijn en plaats deze in een kaasdoek of schone theedoek samen met wat zout.
Zout onttrekt namelijk vocht en voor deze koekjes ga je zoveel mogelijk vocht uit de courgette knijpen. Zodra je zoveel mogelijk vocht eruit hebt geknepen plaats je de courgette vanuit de doek naar een middelgrote kom.
Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze samen met een ei en 2 eetlepels bloem door de geraspte courgette. Breng op smaak met peper en zout en verhit een grote bakpan op middelhoog vuur.
Voeg een klontje boter toe en maak hoopjes met 2 lepels en druk deze plat. Bak de koekjes enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn geworden.
Herhaal tot al het 'beslag' is gebruikt en laat ze kort uitlekken op keukenpapier. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Hallo Carla, bedankt voor je bericht. Gewone kaas heeft minder smaak, dus goed idee om er dan nog een uitje aan toe te voegen. Heerlijk zeg met kip en worteltjes! Fijne avond, veel liefs Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.