Courgettebootjes gevuld met gehakt
😍 16Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Courgettebootjes gevuld met gehakt

Courgettebootjes gevuld met gehakt zijn extra lekker door de toevoeging van kaas en zongedroogde tomaatjes. Klaar in 30 minuten.

30 minuten
2 personen
Courgettebootjes gevuld met gehakt ingrediënten
Recept courgettebootjes gevuld met gehakt

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Gebruik een lepel om de courgette uit te hollen en snijd het binnenste deel fijn. Pel de knoflook en sjalot en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes ook fijn. Plaats de courgette helften in de ovenschaal.

Courgettebootjes gevuld met gehakt
Courgettebootjes gevuld met gehakt

Courgettebootjes gevuld met gehakt afmaken – 25 minuten

Verhit ongeveer 2 eetlepels van de olie uit het zongedroogde tomaten potje in de middelgrote bakpan. Fruit de sjalot en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Voeg het gehakt en de courgette stukjes toe en bak dit nog een paar minuten langer, tot het gehakt bruin kleurt. Breng op smaak met fijngesneden zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden, peper en zout.

Schep de vulling in de courgette en maak het af met geraspte Grana Padano. Bak de courgettebootjes ongeveer 20 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is. Garneer met peterselie als je wilt, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
487.7 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.93 g
18.9 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.13 g
12.42 g
Eiwitten
37.05 g
Vezels
10.53 g
Natrium
1015.59 mg
Mineralen
Ijzer
11.34 mg
Calcium
434.12 mg
Magnesium
93.33 mg
Kalium
93.33 mg
Fosfor
490.96 mg
Koper
0.48 mg
Zink
8.6 mg
Jodium
1.19 µg
Selenium
3.48 µg
Vitamines
Vitamine C
82.84 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
272.31 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.43 mg
Vitamine B6
1.18 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
116.94 µg
Vitamine E
2.28 mg
Vitamine K
70.17 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Courgettebootjes gevuld met gehakt"
Jose zegt op 06-08-2021
De courgette blijft zo toch veel te hard….?
Ohmydish zegt op 06-08-2021
Hallo Jose, bedankt voor je bericht. Doordat de courgette uitgehold is, is deze niet meer heel dik. Na 20 minuten in de oven zal deze niet meer hard zijn. Als je deze heel erg zacht wilt hebben, kun je de uitgeholde courgette altijd eerst even stomen of bakken in de oven voordat je de vulling erin doet. Maar dit is niet noodzakelijk om deze gaar te krijgen. Fijne dag, liefs Véronique
Hans de Steur zegt op 18-06-2024
Ik begrijp niet waarom de volgende ingrediënten zijn genoemd, deze komen in het recept niet voor: gedroogde basilicum, oregano, rode ui, marjolein, rozemarijn, salie
Véronique zegt op 18-06-2024
Hallo Hans, Ik heb het even voor je nagekeken en ik heb ontdekt waar het fout is gegaan. De genoemde ingrediënten zijn de ingrediënten van de Italiaanse kruiden, maar het kopje "Italiaanse kruiden:" is weggevallen in onze nieuwe layout (sinds de nieuwe website). Bedankt om het te melden, we zullen dit probleem binnenkort oplossen. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.