Courgettebootjes gevuld met gehakt zijn extra lekker door de toevoeging van kaas en zongedroogde tomaatjes. Klaar in 30 minuten.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgettebootjes-gevuld-met-gehakt
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Gebruik een lepel om de courgette uit te hollen en snijd het binnenste deel fijn. Pel de knoflook en sjalot en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes ook fijn. Plaats de courgette helften in de ovenschaal.
Courgettebootjes gevuld met gehakt
Verhit ongeveer 2 eetlepels van de olie uit het zongedroogde tomaten potje in de middelgrote bakpan. Fruit de sjalot en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Voeg het gehakt en de courgette stukjes toe en bak dit nog een paar minuten langer, tot het gehakt bruin kleurt. Breng op smaak met fijngesneden zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden, peper en zout.
Schep de vulling in de courgette en maak het af met geraspte Grana Padano. Bak de courgettebootjes ongeveer 20 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is. Garneer met peterselie als je wilt, smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.