Ohmydish.nl


Courgettebootjes gevuld met gehakt

Courgettebootjes gevuld met gehakt zijn extra lekker door de toevoeging van kaas en zongedroogde tomaatjes. Klaar in 30 minuten.

Courgettebootjes gevuld met gehakt
30 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Courgettebootjes gevuld met gehakt

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote courgette
  • 250 gram gehakt (bijv. half-om-half)
  • 2 knoflooktenen
  • 1 sjalot
  • kleine handvol zongedroogde tomaten + olie van het potje
  • 1 handvol Italiaanse kruidenmix
  • handvol geraspte Grana Padano
  • peper en zout naar smaak
  • peterselie ter garnering

Italiaanse kruidenmix 

  • gedroogde basilicum
  • knoflook
  • oregano
  • Rode ui
  • marjolein
  • rozemarijn
  • salie
Courgettebootjes gevuld met gehakt ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • ovenschaal
  • oven
  • kaasrasp
  • lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/courgettebootjes-gevuld-met-gehakt


Voorbereiding -- 5 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Gebruik een lepel om de courgette uit te hollen en snijd het binnenste deel fijn. Pel de knoflook en sjalot en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes ook fijn. Plaats de courgette helften in de ovenschaal.

Courgettebootjes gevuld met gehakt

Courgettebootjes gevuld met gehakt

Courgettebootjes gevuld met gehakt afmaken -- 25 minuten

Verhit ongeveer 2 eetlepels van de olie uit het zongedroogde tomaten potje in de middelgrote bakpan. Fruit de sjalot en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Voeg het gehakt en de courgette stukjes toe en bak dit nog een paar minuten langer, tot het gehakt bruin kleurt. Breng op smaak met fijngesneden zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden, peper en zout.

Schep de vulling in de courgette en maak het af met geraspte Grana Padano. Bak de courgettebootjes ongeveer 20 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is. Garneer met peterselie als je wilt, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Massaman curry
Volgend recept →
Pasta met broccoli en pesto

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.