Courgettebootjes gevuld met gehakt
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Courgettebootjes gevuld met gehakt

Courgettebootjes gevuld met gehakt zijn extra lekker door de toevoeging van kaas en zongedroogde tomaatjes. Klaar in 30 minuten.

30 minuten
2 personen
Courgettebootjes gevuld met gehakt ingrediënten
Recept courgettebootjes gevuld met gehakt

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Gebruik een lepel om de courgette uit te hollen en snijd het binnenste deel fijn. Pel de knoflook en sjalot en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes ook fijn. Plaats de courgette helften in de ovenschaal.

Courgettebootjes gevuld met gehakt
Courgettebootjes gevuld met gehakt

Courgettebootjes gevuld met gehakt afmaken – 25 minuten

Verhit ongeveer 2 eetlepels van de olie uit het zongedroogde tomaten potje in de middelgrote bakpan. Fruit de sjalot en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Voeg het gehakt en de courgette stukjes toe en bak dit nog een paar minuten langer, tot het gehakt bruin kleurt. Breng op smaak met fijngesneden zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden, peper en zout.

Schep de vulling in de courgette en maak het af met geraspte Grana Padano. Bak de courgettebootjes ongeveer 20 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is. Garneer met peterselie als je wilt, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Courgettebootjes gevuld met gehakt"
Jose zegt op 06-08-2021
De courgette blijft zo toch veel te hard….?
Ohmydish zegt op 06-08-2021
Hallo Jose, bedankt voor je bericht. Doordat de courgette uitgehold is, is deze niet meer heel dik. Na 20 minuten in de oven zal deze niet meer hard zijn. Als je deze heel erg zacht wilt hebben, kun je de uitgeholde courgette altijd eerst even stomen of bakken in de oven voordat je de vulling erin doet. Maar dit is niet noodzakelijk om deze gaar te krijgen. Fijne dag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.