Breng Franse smaken naar je eettafel door deze coq au vin op klassieke wijze te bereiden. Recept voor 4 personen, klaar in 2+ uur.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/coq-au-vin-op-klassieke-wijze
Coq au vin op klassieke wijze
Verhit een eetlepel zonnebloemolie op vuur in een grote bakpan. Heb je geen grote bakpan? Verhit dan de olie in een braadpan met een deksel. De kooktijd zal langer zijn als je gebruik maakt van een braadpan. Bruin de kippenpoten aan beide kanten, haal deze daarna uit de pan en zet aan de kant op een grote bakplaat.
Verhit de bakpan of braadpan opnieuw en bak de spekblokjes in het vet van de kippenpoten. Voeg de kippenpoten opnieuw toe aan de pan zodra de bacon wat kleur krijgt. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak dit een minuut of 3 mee, afhankelijk van de grootte van de kippenpoten. Grote kippenpoten zullen voor een langere kooktijd zorgen. Giet er nu de rode wijn en 150 ml kippenbouillon overheen. Voeg het laurierblad en de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit alles totdat de bouillon gaat koken. Plaats nu de deksel op de pan en bak dit in de oven voor anderhalf uur, of totdat de kip heel gaar geworden is. Draai de kippenpoten halverwege een keer om.
Smelt 15 gram boter in een kleine bakpan op laag vuur. Voeg dan de zilveruitjes toe en bak deze 5 - 6 minuten mee. Voeg dan de champignons toe en bak deze 4 - 5 minuten mee, of totdat deze mooi goudbruin geworden zijn. Voeg dit als laatste toe aan de pan met de kip en roer goed door elkaar.
Serveer deze coq au vin op klassieke wijze met aardappelpuree en optioneel extra gesneden verse peterselie. Eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.