Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes vegetarisch

Deze Franse gesuikerde soesjes heten in Frankrijk chouquettes en ze zijn makkelijk en snel klaar. Een simpel soezenbeslag met grove suiker en zonder vulling

30 minuten
8 personen
Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes ingrediënten
Recept chouquettes - franse gesuikerde soesjes

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-04-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm water, boter, 50 gram suiker en een snuf zout in een middelgrote pan. Voeg dan alle bloem in 1 keer toe en meng goed met een houten lepel. Laat het enkele minuten garen op middelhoog vuur, blijf roeren om aanbranden te voorkomen.

Het is belangrijk dat het soezenbeslag gaar is, anders zullen de soesjes plat blijven tijdens het bakken. Verplaats het beslag naar een grote kom en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het volledig is opgenomen in het beslag.

Het beslag behoort dik, glad en glimmend te zijn. Laat het beslag even afkoelen voor je deze in een spuitzak doet. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Chouquettes – Franse gesuikerde soesjes
Chouquettes – Franse gesuikerde soesjes

Chouquettes afmaken – 15 minuten

Spuit het soezenbeslag op de met bakpapier bekleedde ovenplaat, houdt er rekening mee dat ze zullen verdubbelen. Maak je vinger nat om de soesjes glad te strijken en bestrooi deze dan met grove suiker.

Bak de soesjes gaar in ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn. De exacte baktijd is afhankelijk van je oven en de grootte van de soesjes. Open de ovendeur niet te vroeg en snel, dan zullen de soesjes inzakken.

Wacht hier dus even mee en open de ovendeur dan voorzichtig. Deze gesuikerde soesjes worden klassiek niet gevuld met room, maar dit kun je wel doen als je dat graag wilt. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
241.76 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
20.39 g
7.25 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.34 g
7.73 g
Eiwitten
6.91 g
Vezels
0.53 g
Natrium
96 mg
Mineralen
Ijzer
0.88 mg
Calcium
24.14 mg
Magnesium
8.25 mg
Kalium
8.25 mg
Fosfor
88.75 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.7 mg
Jodium
13.13 µg
Selenium
11.51 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.83 mg
Vitamine A
0.2 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0.86 µg
Foliumzuur
29.06 µg
Vitamine E
0.41 mg
Vitamine K
0.09 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.