Buikspek curry
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Buikspek curry

Deze buikspek curry zit boordevol kruiden en het vlees is extra mals door deze de hele nacht te laten marineren. Heerlijk met o.a. linzen en sperziebonen.

2 uur 10 minuten
4 personen
Buikspek curry ingrediënten

Recept buikspek curry

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
2 uur
Totale tijd
2 uur 10 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + marineertijd

Als het vlees een zwoerd heeft, kun je deze het beste eraf snijden. Bewaar deze om nog mee te kunnen laten sudderen, deze geeft namelijk erg veel smaak aan de curry. 

Snijd het vlees in stukjes, niet al te groot. Meng het vlees samen met witte wijn azijn, chili poeder, kurkuma, gele mosterdzaadjes en komijnzaad. 

Meng goed en leg de zwoerd eventueel bovenop. Dek af en laat dit een nacht marineren, door de azijn wordt het vlees extra mals. 

Buikspek curry
Buikspek curry

Buikspek curry afmaken – 2 uur

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp of snijd deze fijn. 

Verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en gember enkele minuten. Voeg dan het buikspek samen met de marinade en eventueel zwoerd toe. 

Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan een laag water toe. Zet het vuur laag en plaats de deksel op de pan. Laat de curry dan ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen. 

Controleer regelmatig of er extra water toegevoegd moet worden en of het vlees al mals is geworden. Verwijder eventueel de zwoerd en breng de curry eventueel op smaak met meer kruiden. 

Serveer de curry met linzen, pompoen chutney, papadums en sperziebonen. De sperziebonen heb ik gemaakt in de wok en op smaak gebracht met een beetje kerriepoeder, knoflookpoeder, gemalen komijn, peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
634.67 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.77 g
5.88 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
60.03 g
20.62 g
Eiwitten
11.56 g
Vezels
3 g
Natrium
58.79 mg
Mineralen
Ijzer
3.2 mg
Calcium
86.47 mg
Magnesium
31.61 mg
Kalium
31.61 mg
Fosfor
70.79 mg
Koper
0.17 mg
Zink
1.04 mg
Jodium
0.21 µg
Selenium
0.25 µg
Vitamines
Vitamine C
8.62 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
10.45 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
0.8 µg
Foliumzuur
10.97 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
0.09 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Buikspek curry"
Colliers zegt op 25-05-2024
Onduidelijk recept
Véronique zegt op 27-05-2024
Wat vind je precies onduidelijk aan dit recept? Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.