Buikspek curry

(2)

Deze buikspek curry zit boordevol kruiden en het vlees is extra mals door deze de hele nacht te laten marineren. Heerlijk met o.a. linzen en sperziebonen. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-08-2022

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Buikspek curry

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram buikspek
  • 100 ml witte wijn azijn
  • 1 theelepel chili poeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel gele mosterdzaadjes
  • 2 theelepels komijnzaad
  • zonnebloem of andere neutrale olie
  • 3 uien
  • 4 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • water
  • optioneel: sperziebonen, linzen, pompoen chutney en papadums om erbij te serveren
Buikspek curry Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • braadpan met deksel
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/buikspek-curry


Voorbereiding -- 10 minuten + marineertijd

Als het vlees een zwoerd heeft, kun je deze het beste eraf snijden. Bewaar deze om nog mee te kunnen laten sudderen, deze geeft namelijk erg veel smaak aan de curry. Snijd het vlees in stukjes, niet al te groot. Meng het vlees samen met witte wijn azijn, chili poeder, kurkuma, gele mosterdzaadjes en komijnzaad. Meng goed en leg de zwoerd eventueel bovenop. Dek af en laat dit een nacht marineren, door de azijn wordt het vlees extra mals.

Buikspek curry Buikspek curry

Buikspek curry afmaken -- 2 uur

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp of snijd deze fijn. Verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en gember enkele minuten. Voeg dan het buikspek samen met de marinade en eventueel zwoerd toe. Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan een laag water toe. Zet het vuur laag en plaats de deksel op de pan.

Laat de curry dan ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen. Controleer regelmatig of er extra water toegevoegd moet worden en of het vlees al mals is geworden. Verwijder eventueel de zwoerd en breng de curry eventueel op smaak met meer kruiden.

Serveer de curry met linzen, pompoen chutney, papadums en sperziebonen. De sperziebonen heb ik gemaakt in de wok en op smaak gebracht met een beetje kerriepoeder, knoflookpoeder, gemalen komijn, peper en zout. Smakelijk!


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.