Ohmydish.nl


Buikspek curry

Deze buikspek curry zit boordevol kruiden en het vlees is extra mals door deze de hele nacht te laten marineren. Heerlijk met o.a. linzen en sperziebonen.

Buikspek curry
2 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Buikspek curry

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram buikspek
  • 100 ml witte wijn azijn
  • 1 theelepel chili poeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel gele mosterdzaadjes
  • 2 theelepels komijnzaad
  • zonnebloem of andere neutrale olie
  • 3 uien
  • 4 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • water
  • optioneel: sperziebonen, linzen, pompoen chutney en papadums om erbij te serveren
Buikspek curry ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • braadpan met deksel
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

2 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/buikspek-curry


Voorbereiding -- 10 minuten + marineertijd

Als het vlees een zwoerd heeft, kun je deze het beste eraf snijden. Bewaar deze om nog mee te kunnen laten sudderen, deze geeft namelijk erg veel smaak aan de curry. Snijd het vlees in stukjes, niet al te groot. Meng het vlees samen met witte wijn azijn, chili poeder, kurkuma, gele mosterdzaadjes en komijnzaad. Meng goed en leg de zwoerd eventueel bovenop. Dek af en laat dit een nacht marineren, door de azijn wordt het vlees extra mals.

Buikspek curry Buikspek curry

Buikspek curry afmaken -- 2 uur

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp of snijd deze fijn. Verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en gember enkele minuten. Voeg dan het buikspek samen met de marinade en eventueel zwoerd toe. Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan een laag water toe. Zet het vuur laag en plaats de deksel op de pan.

Laat de curry dan ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen. Controleer regelmatig of er extra water toegevoegd moet worden en of het vlees al mals is geworden. Verwijder eventueel de zwoerd en breng de curry eventueel op smaak met meer kruiden.

Serveer de curry met linzen, pompoen chutney, papadums en sperziebonen. De sperziebonen heb ik gemaakt in de wok en op smaak gebracht met een beetje kerriepoeder, knoflookpoeder, gemalen komijn, peper en zout. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Pompoen chutney
Volgend recept →
Zigeunersaus

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.