Oud brood weggooien is zonde, zeker als je er nog een heerlijke broodpudding met banaan voor je ontbijt of toetje van kunt maken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng melk samen met eieren, kaneel en suiker in een grote kom. Snijd het stokbrood in stukken en voeg dit toe aan het melk mengsel.
Laat het brood de melk opnemen terwijl je de oven voorverwarmd op 180 graden Celsius.
Snijd de bananen in dunne plakjes en roer dit door het brood. Vet de grote ovenschaal in met boter en verdeel het brood mengsel dan over de ovenschaal.
Bak de broodpudding ongeveer 20 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en de grootte van de broodstukjes.
Het melk mengsel behoort niet meer vloeibaar te zijn. Bestrooi eventueel met meer suiker/kaneel. Heerlijk als ontbijt maar ook lekker als toetje, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.