Deze bosvruchten cheesecake is heerlijk zacht van smaak. Te maken zonder oven en te maken in iets meer dan een half uur. Daarna wel nog even wachten..
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bosvruchten-cheesecake
Week 5 gelatine blaadjes in koud water en verwarm ondertussen de helft van de bramenlikeur. Roer de witte chocolade door de warme bramenlikeur tot deze is opgelost. Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en roer deze door het chocolade mengsel. Laat het dan een beetje afkoelen terwijl je de roomkaas vulling maakt.
Bosvruchten cheesecake
Week nogmaals 3 blaadjes gelatine in koud water en verwarm de andere helft van de bramenlikeur samen met ongeveer 50 ml water, een eetlepel poedersuiker en een flinke handvol bosvruchten. Zodra de bosvruchten kapot gekookt zijn, kun je deze glad maken met een staafmixer. Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en roer deze bij het mengsel. Laat het dan even afkoelen voor je het op de cheesecake gaat verdelen. Laat de cheesecake dan minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Versier eventueel met extra fruit en suikerbloemen. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.