Bosvruchten cheesecake

(24)

Deze bosvruchten cheesecake is heerlijk zacht van smaak. Te maken zonder oven in iets meer dan een half uur. Daarna wel nog even wachten..

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Bosvruchten cheesecake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 700 gram naturel roomkaas
  • 200 ml room
  • 100 gram witte chocolade
  • ongeveer 200 gram bosvruchten (frambozen, bosbessen, bramen e.d.)
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • ongeveer 100 ml bramenlikeur (of gebruik water, blauwe druivensap of andere sap)
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 pak Maria koekjes (of andere droge koekjes)
  • 60 gram roomboter
  • eventueel suikerbloemen ter decoratie
Bosvruchten cheesecake Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • blender, keukenmachine of deegroller
  • kleine sauspan
  • springvorm (26 cm)
  • middelgrote kom
  • garde
  • grote kom
  • elektrische mixer of roer glad met een garde
  • staafmixer

Bereiding


Kooktijd 35 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bosvruchten-cheesecake


Voorbereiding -- 20 minuten

Verkruimel de koekjes, dit kun je met een blender, keukenmachine of deegroller doen. Als je dit met een deegroller doet, kun je de koekjes het beste in een goed afgesloten zak doen. 

Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels. Vet de springvorm in met boter en druk de koekkruimels op de bodem. 

Week 5 gelatine blaadjes in koud water en verwarm ondertussen de helft van de bramenlikeur. Roer de witte chocolade door de warme bramenlikeur tot deze is opgelost. 

Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en roer deze door het chocolade mengsel. Laat het dan een beetje afkoelen terwijl je de roomkaas vulling maakt. 

Bosvruchten cheesecake
Bosvruchten cheesecake

Bosvruchten cheesecake afmaken -- 15 minuten + wachttijd

Klop de slagroom lobbig, ofwel tot yoghurt dikte. Roer de roomkaas glad samen met de slagroom en 3 eetlepels poedersuiker. Roer het witte chocolade mengsel erdoor samen met een flinke handvol bosvruchten. 

Schenk dit op de koekjesbodem en zet in de koelkast. Week nogmaals 3 blaadjes gelatine in koud water en verwarm de andere helft van de bramenlikeur samen met ongeveer 50 ml water, een eetlepel poedersuiker en een flinke handvol bosvruchten. 

Zodra de bosvruchten kapot gekookt zijn, kun je deze glad maken met een staafmixer. Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en roer deze bij het mengsel. Laat het dan even afkoelen voor je het op de cheesecake gaat verdelen. 

Laat de cheesecake dan minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Versier eventueel met extra fruit en suikerbloemen. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
24 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Pompoenlasagne met erwtjes

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!