Bosvruchten cheesecake
😍 33Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bosvruchten cheesecake

Deze bosvruchten cheesecake is heerlijk zacht van smaak. Te maken zonder oven in iets meer dan een half uur. Daarna wel nog even wachten..

35 minuten
12 personen
Bosvruchten cheesecake ingrediënten
Recept bosvruchten cheesecake

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verkruimel de koekjes, dit kun je met een blender, keukenmachine of deegroller doen. Als je dit met een deegroller doet, kun je de koekjes het beste in een goed afgesloten zak doen. 

Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels. Vet de springvorm in met boter en druk de koekkruimels op de bodem. 

Week 5 gelatine blaadjes in koud water en verwarm ondertussen de helft van de bramenlikeur. Roer de witte chocolade door de warme bramenlikeur tot deze is opgelost. 

Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en roer deze door het chocolade mengsel. Laat het dan een beetje afkoelen terwijl je de roomkaas vulling maakt. 

Bosvruchten cheesecake
Bosvruchten cheesecake

Bosvruchten cheesecake afmaken – 15 minuten + wachttijd

Klop de slagroom lobbig, ofwel tot yoghurt dikte. Roer de roomkaas glad samen met de slagroom en 3 eetlepels poedersuiker. Roer het witte chocolade mengsel erdoor samen met een flinke handvol bosvruchten. 

Schenk dit op de koekjesbodem en zet in de koelkast. Week nogmaals 3 blaadjes gelatine in koud water en verwarm de andere helft van de bramenlikeur samen met ongeveer 50 ml water, een eetlepel poedersuiker en een flinke handvol bosvruchten. 

Zodra de bosvruchten kapot gekookt zijn, kun je deze glad maken met een staafmixer. Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en roer deze bij het mengsel. Laat het dan even afkoelen voor je het op de cheesecake gaat verdelen. 

Laat de cheesecake dan minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Versier eventueel met extra fruit en suikerbloemen. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

33 waarderingen
😍
33
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
488.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.46 g
28.29 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
33.58 g
21.76 g
Eiwitten
9.16 g
Vezels
1 g
Natrium
254.95 mg
Mineralen
Ijzer
0.64 mg
Calcium
102.98 mg
Magnesium
16.67 mg
Kalium
16.67 mg
Fosfor
118.25 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.55 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.17 µg
Vitamines
Vitamine C
5.17 mg
Vitamine D
0.64 mg
Vitamine A
17.11 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.06 mg
Vitamine B12
0.62 µg
Foliumzuur
11.33 µg
Vitamine E
0.17 mg
Vitamine K
0.83 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bosvruchten cheesecake"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.