Deze biefstuk met tamarindesaus is snel klaar met weinig ingrediënten. Een heerlijke sticky lichtzoete saus. Lekker met noedels of rijst.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de bosui, snijd deze in ringen en zet opzij. Snijd het rundvlees in niet al te grote stukken.
Maak een mengsel van tamarinde, sojasaus, bruine suiker, runderbouillon en gemalen gember.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe. Bak het rundvlees mooi bruin rondom en verplaats het dan naar een bord.
Bak de ui en knoflook enkele minuten en voeg dan het tamarinde mengsel toe. Laat het iets indikken tot het plakkerig wordt en voeg dan het rundvlees opnieuw toe.
Verwarm alles en zorg dat het rundvlees nog rosé is, anders zal het vlees taai worden.
Serveer met noedels of rijst, bosui en groenten of een salade naar keuze, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.