Beenham met sinaasappel
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Beenham met sinaasappel

Beenham met sinaasappel is het pronkstuk tijdens het diner. Voeg een pepertje toe voor een vleugje pittigheid en een beetje honing voor de perfecte balans.

1 uur 10 minuten
4 personen
Beenham met sinaasappel ingrediënten

Recept beenham met sinaasappel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de selderijstengels en bospenen, schil de bospenen en pel de sjalot en knoflooktenen.

Snijd de bospenen en selderijstengels vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm. Snijd de sjalot in ringen en de knoflook en rode peper in grove stukken.

De rode peper kun je met of zonder zaadlijsten gebruiken, aan jou de keuze hoe pittig je het gerecht wilt. Wij wilden enkel een zacht pittige smaak voor de ham, zodat het niet ging overheersen, dus wij kozen ervoor de zaadlijsten te verwijderen.

Beenham met sinaasappel
Beenham met sinaasappel

Beenham met sinaasappel afmaken – 1 uur

Verdeel de gesneden groenten over de ovenschaal. Breng de beenham rondom op smaak met peper en zout. Plaats de beenham vervolgens bovenop de groenten en snijd de sinaasappels in schijfjes.

Verdeel de schijfjes over de ovenschaal en besprenkel de groenten en beenham met een beetje honing en olijfolie. Bak de ham gaar in ongeveer een uur, afhankelijk van je oven.

Bak de ham tot deze een kerntemperatuur van 53 graden heeft bereikt op het dikste punt. Laat de temperatuur van de ham zeker niet boven de 63 graden Celsius komen, dan zal de ham namelijk erg droog worden.

Controleer de ham regelmatig. Snijd de beenham in plakken en serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
208.26 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.51 g
17.02 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.72 g
2.37 g
Eiwitten
13.67 g
Vezels
6.07 g
Natrium
875.14 mg
Mineralen
Ijzer
3.01 mg
Calcium
121.22 mg
Magnesium
36.14 mg
Kalium
36.14 mg
Fosfor
249.86 mg
Koper
0.22 mg
Zink
1.69 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
68.65 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
1.44 mg
Vitamine B1
0.51 mg
Vitamine B2
0.25 mg
Vitamine B6
0.39 mg
Vitamine B12
0.31 µg
Foliumzuur
38.04 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Beenham met sinaasappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.