Beenham met sinaasappel is het pronkstuk tijdens het diner. Voeg een pepertje toe voor een vleugje pittigheid en een beetje honing voor de perfecte balans.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de selderijstengels en bospenen, schil de bospenen en pel de sjalot en knoflooktenen.
Snijd de bospenen en selderijstengels vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm. Snijd de sjalot in ringen en de knoflook en rode peper in grove stukken.
De rode peper kun je met of zonder zaadlijsten gebruiken, aan jou de keuze hoe pittig je het gerecht wilt. Wij wilden enkel een zacht pittige smaak voor de ham, zodat het niet ging overheersen, dus wij kozen ervoor de zaadlijsten te verwijderen.
Verdeel de gesneden groenten over de ovenschaal. Breng de beenham rondom op smaak met peper en zout. Plaats de beenham vervolgens bovenop de groenten en snijd de sinaasappels in schijfjes.
Verdeel de schijfjes over de ovenschaal en besprenkel de groenten en beenham met een beetje honing en olijfolie. Bak de ham gaar in ongeveer een uur, afhankelijk van je oven.
Bak de ham tot deze een kerntemperatuur van 53 graden heeft bereikt op het dikste punt. Laat de temperatuur van de ham zeker niet boven de 63 graden Celsius komen, dan zal de ham namelijk erg droog worden.
Controleer de ham regelmatig. Snijd de beenham in plakken en serveer direct, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.