Beenham met sinaasappel is het pronkstuk tijdens het diner. Voeg een pepertje toe voor een vleugje pittigheid en een beetje honing voor de perfecte balans.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/beenham-met-sinaasappel
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de selderijstengels en bospenen, schil de bospenen en pel de sjalot en knoflooktenen.
Snijd de bospenen en selderijstengels vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm. Snijd de sjalot in ringen en de knoflook en rode peper in grove stukken.
De rode peper kun je met of zonder zaadlijsten gebruiken, aan jou de keuze hoe pittig je het gerecht wilt. Wij wilden enkel een zacht pittige smaak voor de ham, zodat het niet ging overheersen, dus wij kozen ervoor de zaadlijsten te verwijderen.
Verdeel de gesneden groenten over de ovenschaal. Breng de beenham rondom op smaak met peper en zout. Plaats de beenham vervolgens bovenop de groenten en snijd de sinaasappels in schijfjes.
Verdeel de schijfjes over de ovenschaal en besprenkel de groenten en beenham met een beetje honing en olijfolie. Bak de ham gaar in ongeveer een uur, afhankelijk van je oven.
Bak de ham tot deze een kerntemperatuur van 53 graden heeft bereikt op het dikste punt. Laat de temperatuur van de ham zeker niet boven de 63 graden Celsius komen, dan zal de ham namelijk erg droog worden.
Controleer de ham regelmatig. Snijd de beenham in plakken en serveer direct, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.