Babi pangang
😍 117Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Babi pangang

Zelfgemaakte Indonesische babi pangang heeft een zoete en knapperige buitenkant, en een zachte en gekruide binnenkant. Smaakt lekkerder dan van de Afhaal Chinees!

1 uur 45 minuten
4 personen
Recept babi pangang
Babi pangang ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur 30 minuten
Totale tijd
1 uur 45 minuten

Van origine heet dit recept "Char Siu" of "Babi Panggang". Bij de afhaalchinees wordt babi pangang in veel saus geserveerd: Serveer met dé rode saus, hier het recept voor babi panggang saus! 

Je kunt makkelijk zelf suiker siroop maken door heel simpel suiker op te lossen in water met een 3 op 1 ratio. Bijvoorbeeld: 3 eetlepels suiker moeten opgelost worden in 1 eetlepel water.

Voorbereiding – 15 minuten + 1 dag wachten

Meng de ingrediënten in een grote kom met behulp van een garde tot deze goed gemengd zijn. Snijd de procureur over de lengte in niet al te dunne stukken. Snijd de stukken dan kruislings in op ongeveer 1 centimeter diep, met 1.5 centimeter ruimte tussen de insneden.

Leg de stukken vlees tenminste een dag lang in de saus / marinade, in de koelkast. 2 dagen marineren is nog veel lekkerder, maar dit is niet noodzakelijk. Dek de grote kom af met huishoudfolie en bewaar deze op een koele zone in je koelkast. 

Babi panggang
Babi pangang

De Babi pangang bakken – 30 minuten + 1 uur wachttijd

Na een dag (of 2) zal de procureur alle smaken hebben opgenomen, tot diep in het vlees. Haal de kom uit je koelkast en laat deze een uur lang op kamertemperatuur komen. Grill het vlees dan met behulp van een grillpan of oven + grill rek.

Je kunt de babi pangang ook op de barbecue bereiden. Grill het vlees op hoog vuur in 20 minuten gaar. Bestrijk het vlees tijdens het grillen met de saus een aantal keren, dit kun je het makkelijkste doen met een siliconen kwast. 

Bestrijk beide kanten van het vlees met maltose siroop of suiker siroop en grill dan nogmaals beide kanten 2,5 minuut, of totdat deze mooi bruin en krokant geworden is. Wees wel voorzichtig met deze handeling, je wilt niet dat het vlees zal verbranden en de suiker zal namelijk erg heet worden

Snijd de stukken vlees in dunne reepjes zodra het vlees mooi bruin geworden is. Serveer met babi panggang saus, atjar tjampoer en een lekkere komkommersalade. Eet smakelijk!

Zelf babi pangang maken met babi pangang saus
Zelf babi pangang maken met babi pangang saus
Tips!

Wat voor soort vlees kan ik gebruiken?

Behalve procureur (varkensnek) kun je ook gebruik maken van een ander stuk vlees met redelijk wat vet erin. Bijvoorbeeld een ‘boston butt’ of buikspek. Het vet geeft veel smaak aan de babi panggang.

Gebruik dus geen hamlappen of gewone varkenslapjes, deze zijn te mager en zullen vrij droog en taai van smaak worden na een lange garing.

Wat eet je bij babi panggang?

Gekookte witte rijst, nasi of bami is heerlijk om erbij te serveren. Combineer dit met een babi panggang saus voor een heerlijke maaltijd!

Wat vind je van dit recept?

117 waarderingen
😍
117
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
8 reacties op "Babi pangang"
Marcel Bouman zegt op 30-06-2018
svp de nieuwsbrief !
Ohmydish zegt op 30-06-2018
Hallo Marcel, ik heb je ingeschreven voor de nieuwsbrief. Deze versturen wij 2 x per maand en kun je vandaag weer verwachten :) Groetjes
ImacFran zegt op 20-08-2018
Beste ohmydish (Veronique en Marco), Ziet er goed uit, hoor. Goed beschreven hoe en wat je moet doen. Alleen zie ik niet hoe lang het duurt als je een oven gebruikt en wat de stand van de graden moet zijn. Kan ook aan mij liggen. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen...
Ohmydish zegt op 21-08-2018
Bedankt voor je compliment! Je hebt helemaal gelijk, dit hebben we er niet nog eens extra bij gezet. Als je ipv een grillpan of barbecue het vlees in de oven wilt grillen, kun je dit het beste doen op ongeveer 200 graden. Dit zal ongeveer gelijk zijn aan de bereidingstijd in de pan, 20 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de grillstand van je oven, let er dan op dat de buitenkant een mooi korstje heeft gekregen en bestrijk het vlees dan ook regelmatig :) Hopelijk heeft dit je vraag beantwoord
Yuri zegt op 09-02-2019
Een Topmarinade! Had niet alles in huis om 1 op 1 het recept te volgen, en verse gember en uien gebruikt. De procureur 24 uur in de marinade gezet, afgemaakt op de grill boven houtskool. Heerlijk met zoetzure tomatensaus, satesaus of gado-gadosaus.
Ohmydish zegt op 09-02-2019
Dankje Yuri! Mmm boven houtskool is nóg lekkerder, heerlijk! :)
Bert Fijlstra zegt op 10-07-2020
eb de babi pangang gemaakt volgens recept. Werd niet krokant en ook nog niet echt mals. Ik heb het gegrilld in de oven. Kan het zijn dat ik het grillrooster hoger moet zetten, nu zat het op ongeveer 10 cm onder de gril. Graag uw reactie.
Ohmydish zegt op 10-07-2020
Hallo Bert, hoe krokant het zal worden in de oven hangt van de sterkte van de grill af. Bij de meeste ovens is het niet nodig om het vlees heel hoog in de oven te zetten, maar misschien is dit bij de gebruikte oven anders dus dat zou je kunnen proberen. 10 centimeter klinkt namelijk al als best dichtbij de grill spiralen van de oven. Hoe mals het vlees zal worden hangt af van het soort vlees dat je gebruikt. Het ene stuk vlees is namelijk malser dan het andere. Groetjes en fijne avond!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.