Deze appelkruimelcake is een heerlijk smeuïge cake met een laag appels, een vleugje sinaasappel en een topping van de lekkerste krokante kruimels.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-06-2023, dit recept is voor 16 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Bekleed een groot vierkant bakblik met bakpapier.
Maak een glad beslag door 200 gram zachte roomboter samen met 200 gram suiker te mengen met een elektrische mixer. Voeg 4 eieren één voor één toe en klop telkens opnieuw glad.
Voeg 125 gram Griekse yoghurt samen met het sap van een halve sinaasappel toe. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg een snuf zout toe. Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan het mengsel en meng tot een glad beslag. Verdeel het beslag over het bakblik.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de appels en snijd deze in plakjes, leg de plakjes appel over elkaar heen bovenop het cakebeslag. Verdeel hier de rasp van een halve sinaasappel, 2 eetlepels suiker en een theelepel speculaaskruiden overheen.
Kneed met de hand 150 gram roomboter en kneed er dan ook de suiker bij. Kneed de bloem en een snufje zout erbij en wrijf met je handen tot er kruimels ontstaan.
Verdeel de kruimels over de appels en bak de appel kruimel cake mooie goudbruin in ongeveer 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de cake. Geniet ervan!
Welke appels voor een appel kruimel cake?
Je kunt verschillende soorten appels gebruiken, zoals Elstar of Jonagold.
Kan ik zelfrijzend bakmeel gebruiken?
Je kunt zelfrijzend bakmeel gebruiken i.p.v. bloem en bakpoeder.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.