Appelkruimelcake

(16)

Deze appelkruimelcake is een heerlijk smeuïge cake met een laag appels, een vleugje sinaasappel en een topping van de lekkerste krokante kruimels. Laat een reactie achter

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Taart en cake
Appelkruimelcake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker + 2 eetlepels extra
  • 200 gram bloem
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)
  • snuf zout
  • 4 - 6 appels
  • halve sinaasappel
  • 1 theelepel speculaaskruiden of kaneel

Ingrediënten kruimels

  • 150 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
Appelkruimelcake Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • groot vierkant bakblik (26 x 26 cm)
  • bakpapier
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • oven
  • snijplank & koksmes
  • citrusrasp
  • middelgrote kom

Bereiding


Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appelkruimelcake


Voorbereiding – 20 minuten

Bekleed een groot vierkant bakblik met bakpapier. 

Maak een glad beslag door 200 gram zachte roomboter samen met 200 gram suiker te mengen met een elektrische mixer. Voeg 4 eieren één voor één toe en klop telkens opnieuw glad.

Voeg 125 gram Griekse yoghurt samen met het sap van een halve sinaasappel toe. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg een snuf zout toe. Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan het mengsel en meng tot een glad beslag. Verdeel het beslag over het bakblik.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Appelkruimelcake voorbereiding
Appelkruimelcake voorbereiding

Was de appels en snijd deze in plakjes, leg de plakjes appel over elkaar heen bovenop het cakebeslag. Verdeel hier de rasp van een halve sinaasappel, 2 eetlepels suiker en een theelepel speculaaskruiden overheen.

Appelkruimelcake
Appelkruimelcake

De appelkruimelcake afmaken – 50 minuten

Kneed met de hand 150 gram roomboter en kneed er dan ook de suiker bij. Kneed de bloem en een snufje zout erbij en wrijf met je handen tot er kruimels ontstaan.

Verdeel de kruimels over de appels en bak de appel kruimel cake mooie goudbruin in ongeveer 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de cake. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
16 stemmen

Appelkruimelcake: Veel gestelde vragen

Welke appels voor een appel kruimel cake?

Je kunt verschillende soorten appels gebruiken, zoals Elstar of Jonagold.

Kan ik zelfrijzend bakmeel gebruiken?

Je kunt zelfrijzend bakmeel gebruiken i.p.v. bloem en bakpoeder.


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!