Ohmydish.nl


Appelcake met kaneel

Een makkelijke appelcake met kaneel vult je huis met heerlijke geuren. Een perfecte herfstcake die er ook nog eens mooi uitziet. Ook lekker met een toef slagroom.

1 uur 15 minuten 8 personen Ontbijt 215 calorieën p.p.
Appelcake met kaneel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram bloem
  • half zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 3 eieren
  • 60 gram suiker of honing
  • 130 gram appelmoes
  • 2 appels
  • 60 gram pecannoten
  • 110 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 60 ml naturel yoghurt
Appelcake met kaneel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • oven
  • cakeblik van 25 centimeter
  • siliconen kwast
  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • prikker

Bereiden


1 uur 15 minuten 8 personen Ontbijt 215 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appelcake-met-kaneel


Voorbereiding – 15 minuten

Vet een cakeblik van 25 centimeter in met boter. Bekleed het bakblik dan met bakpapier, knip wat van het extra bakpapier eraf. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Meng bloem samen met een half zakje bakpoeder, kaneel en gemalen nootmuskaat.

Meng boter samen suiker in een elektrische mixer. Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds opnieuw glad. Voeg geleidelijk het bloem mengsel toe en roer tot een glad beslag.

Roer de yoghurt en appelmoes erdoor. Houd een aantal pecannoten apart voor de garnering en hak de resterende noten grof.

Appelcake met kaneel
Appelcake met kaneel

Appelcake met kaneel afmaken – 1 uur

Schil een appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Roer de blokjes appel en gehakte pecannoten door het beslag. 

Snijd de tweede appel in plakjes ter garnering, deze hoef je niet eerst te schillen. Verdeel het beslag over het cakeblik, verdeel de plakjes appel en hele pecannoten bovenop. Bestrooi de bovenkant met een eetlepel suiker.

Bak de appelcake gaar in ongeveer 45 minuten. Maak de oven tussendoor niet open, want dan zakt de cake in. Open de deur voorzichtig en controleer met een prikker of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de appelcake gaar.

Plakje appelcake (appelbrood)
Plakje appelcake (appelbrood)

Laat de appelcake even afkoelen, haal deze dan pas uit het cakeblik. Deze appelcake is het allerlekkerste als deze nog een beetje warm is, maar een paar dagen later is deze appelcake nog steeds heerlijk. Geniet ervan!

Appelcake met kaneel: veelgestelde vragen

Welke temperatuur om een cake te bakken?

In een heteluchtoven bak je de cake op 160 graden Celsius. Gebruik je geen heteluchtoven, verhoog de temperatuur dan naar 170 graden Celsius.

Mijn cake zakt in, wat nu?

Als je cake inzakt tijdens het afkoelen kan dit meerdere dingen betekenen. Je hebt de ovendeur geopend, dit veroorzaakt een groot temperatuurverschil waardoor de cake inzakt. Zet de ovendeur dus langzaam op een kier als je gaat controleren of de cake gaar is. 

Het kan ook zijn dat de cake nog niet volledig gaar is, dan zakt de cake ook in tijdens het afkoelen.

Aangeraden producten (6)

Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Bami goreng met kip

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.