Een makkelijke appelcake met kaneel vult je huis met heerlijke geuren. Een perfecte herfstcake die er ook nog eens mooi uitziet. Ook lekker met een toef slagroom.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-09-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet een cakeblik van 25 centimeter in met boter. Bekleed het bakblik dan met bakpapier, knip wat van het extra bakpapier eraf. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Meng bloem samen met een half zakje bakpoeder, kaneel en gemalen nootmuskaat.
Meng boter samen met suiker in een elektrische mixer tot de boter wit is geworden. Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds opnieuw glad.
Voeg geleidelijk het bloem mengsel toe en roer tot een glad beslag. Roer de yoghurt en appelmoes erdoor.
Houd een aantal pecannoten apart voor de garnering en hak de resterende noten grof.
Schil een appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Roer de blokjes appel en gehakte pecannoten door het beslag.
Snijd de tweede appel in plakjes ter garnering, deze hoef je niet eerst te schillen. Verdeel het beslag over het cakeblik, verdeel de plakjes appel en hele pecannoten bovenop. Bestrooi de bovenkant met een eetlepel suiker.
Bak de appelcake gaar in ongeveer 45 minuten. Maak de oven tussendoor niet open, want dan zakt de cake in. Open de deur voorzichtig en controleer met een prikker of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de appelcake gaar.
Laat de appelcake even afkoelen, haal deze dan pas uit het cakeblik. Deze appelcake is het allerlekkerste als deze nog een beetje warm is, maar een paar dagen later is deze appelcake nog steeds heerlijk. Geniet ervan!
Welke temperatuur om een cake te bakken?
In een heteluchtoven bak je de cake op 160 graden Celsius. Gebruik je geen heteluchtoven, verhoog de temperatuur dan naar 170 graden Celsius.
Mijn cake zakt in, wat nu?
Als je cake inzakt tijdens het afkoelen kan dit meerdere dingen betekenen. Je hebt de ovendeur geopend, dit veroorzaakt een groot temperatuurverschil waardoor de cake inzakt. Zet de ovendeur dus langzaam op een kier als je gaat controleren of de cake gaar is.
Het kan ook zijn dat de cake nog niet volledig gaar is, dan zakt de cake ook in tijdens het afkoelen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.