Deze appel cocktail met kaneel is een tikje zoet dus heeft qua smaak iets weg van een appeltaart. Zowel warm, lauwwarm of koud te serveren.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-09-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm appelsap samen met 2 eetlepels suiker en een kaneelstok in een klein pannetje. Verwarm dit ongeveer 5 minuten op laag vuur en zet het vuur dan uit.
Je kunt deze cocktail warm, lauwwarm of koud serveren. Als je deze koud wilt serveren kun je de appelsap volledig laten afkoelen.
Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes en gebruik een partje om de cocktail mee te garneren. Hiervoor maak je heel simpel een kleine snede in het partje en plaats deze dan op de rand van het glas.
Verdeel de stukjes appel en verse cranberry's over de glazen. Schenk een klein scheutje vodka in elk glas, ongeveer 3 eetlepels per glas. Schenk ongeveer 200 ml warme appelsap per glas en serveer direct.
Voor een koude cocktail kun je eventueel ijsblokjes toevoegen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.