Andijviestamppot is ouderwets lekker met spek en rauwe andijvie. Precies zoals mijn oma dit altijd maakte, comfort food op zijn best. Klaar in 20 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/andijviestamppot
Was ondertussen de andijvie, maak droog met de sla centrifuge en snijd vervolgens in kleinere stukjes. Zet de gewassen en gesneden andijvie aan de kant en pel de ui. Snijd de ui in kleine blokjes en zet ook aan de kant.
Andijviestamppot
Giet de aardappels af en pureer ze met de aardappelstamper, als je deze niet hebt kun je ook een fijne zeef en een grote soeplepel gebruiken. De aardappels hoeven niet geheel glad te zijn, maar er behoren geen grote stukken meer in te zitten. Roer de rauwe gesneden andijvie erdoor en de gebakken spek en ui, samen met het spekvet. Roer dan de melk en azijn erdoor, het kan zijn dat je nog een beetje extra melk nodig hebt tot de stamppot mooi smeuïg is. Breng op smaak met peper en zout, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.