Ananas pudding

(21)

Een romige ananas pudding met een prachtige gele kleur zonder toevoegingen. Een echte lente pudding, het lekkerste met een rijpe zoete ananas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Ananas pudding

Ingrediënten


  • 450 gram ananas
  • 80 gram suiker
  • 100 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels maizena
  • 3 eidooiers

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • blender
  • optioneel: fijne zeef
  • klein kommetje
  • vork
  • middelgrote pan
  • garde
  • middelgrote kom
  • 4 kleine kommetjes

Ananas pudding Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ananas-pudding


Voorbereiding – 15 minuten

Als je verse ananas gebruikt dien je deze eerst te schillen. Verwijder de harde kern en snijd de ananas in stukken. Gebruik een blender om de ananas vervolgens te pureren.

Voor een gladde puree kun je het beste de melk tijdens het pureren toevoegen. Voor een extra gladde pudding kun je de ananaspuree door een fijne zeef halen, maar dit is optioneel. 

Ananas pudding
Ananas pudding

Ananas pudding afmaken – 25 minuten

Maak een papje van een beetje slagroom en 2 eetlepels maizena. Schenk de rest van de slagroom samen met de ananaspuree in een middelgrote pan en verwarm dit op laag vuur.

Meng de eidooiers samen met de suiker in een middelgrote kom. Voeg een beetje van het warme ananasmengsel toe aan de eidooiers terwijl je blijft mengen met een garde om klontjes te voorkomen.

Schenk het mengsel dan weer terug in de pan en blijf roeren terwijl je het langzaam blijft verwarmen. Roer er dan het maizena papje bij, de eidooiers en maizena zorgen ervoor dat de pudding dik zal worden.

Het is belangrijk dat de eieren en maizena dan wel gaar zijn geworden, anders zal de pudding te dun blijven. De pudding is gaar als je een streep maakt met je vinger op een lepel en de streep zichtbaar blijft.

Verdeel de pudding over 4 kommetjes en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar het liefste de hele nacht om de smaken goed in te laten trekken. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
21 stemmen

2 reacties op Ananas pudding

Laura Leenders plaatste op 21-04-2020 om 18:10:13
Oh ik vond dit echt een uitkomst want ik had nog heel veel verse ananas liggen.. De toetjes zagen er ook heel lekker uit maar ze hadden een hele bittere bijsmaak helaas. Geen idee wat er mis is gegaan, misschien de combi zuivel met ananas? Groetjes Laura
Ohmydish plaatste op 21-04-2020 om 18:23:29
Hoi Laura, oh wat jammer zeg! Een bittere smaak van een ananas ken ik eigenlijk alleen van een oudere ananas, dat ze dan een gek smaakje krijgen. De combinatie met zuivel heb ik nooit ervaren als bitter. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.