Een romige ananas pudding met een prachtige gele kleur zonder toevoegingen. Een echte lente pudding, het lekkerste met een rijpe zoete ananas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-11-2025
Als je verse ananas gebruikt dien je deze eerst te schillen. Verwijder de harde kern en snijd de ananas in stukken. Gebruik een blender om de ananas vervolgens te pureren.
Voor een extra gladde pudding kun je de ananaspuree door een fijne zeef halen, maar dit is optioneel.

Schenk de ananaspuree in een middelgrote pan en verwarm dit. Tip: Het is belangrijk om dit goed te verhitten om de enzymen in ananas af te breken.
Maak een papje van een beetje slagroom en 2 eetlepels maizena. Schenk de rest van de slagroom samen met de melk bij de hete ananaspuree en zorg dat het mengsel warm is.
Meng de eidooiers samen met de suiker in een middelgrote kom. Voeg een beetje van het warme ananasmengsel toe aan de eidooiers terwijl je blijft mengen met een garde om klontjes te voorkomen.
Schenk het mengsel dan weer terug in de pan en blijf roeren terwijl je het langzaam blijft verwarmen. Roer er dan het maizena papje bij, de eidooiers en maizena zorgen ervoor dat de pudding dik zal worden.
Het is belangrijk dat de eieren en maizena dan wel gaar zijn geworden, anders zal de pudding te dun blijven. De pudding is gaar als je een streep maakt met je vinger op een lepel en de streep zichtbaar blijft.
Verdeel de pudding over 4 kommetjes en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar het liefste de hele nacht om de smaken goed in te laten trekken. Geniet ervan!
Waarom kán ananas slecht reageren met zuivel?
Verse ananas kan slecht reageren met zuivel, en een licht bittere smaak, geven. Dit komt omdat ananas het enzym bromelaïne bevat, dit enzym breekt eiwitten af en zuivel bevat veel eiwitten. Door het verhitten van ananas zal het enzym worden gedeactiveerd, door het goed verhitten zullen de eiwitten in zuivel dus niet meer afgebroken worden waardoor de bittere smaak niet aanwezig zal zijn.
Ananas uit blik is al vanuit de fabriek verhit geweest (gepasteuriseerd) waardoor het enzym standaard al is gedeactiveerd.
Welke ananas voor het maken van ananaspudding?
Je kunt voor het maken van ananaspudding zowel verse of ingeblikte ananas gebruiken. Let er bij verse ananas dan wel op dat je deze goed zult verhitten voor het afbreken van het enzym bromelaïne.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 112.5 | gram | ananas | 68.63 | 15.19 g | 13.95 g | 0.23 g | - | 0.56 g | 1.58 g | 2.25 mg | 0.45 mg | 18.00 mg | 22.50 mg | 191.25 mg | 10.13 mg | 0.11 mg | 0.11 mg | - | - | 25.88 mg | - | - | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.09 mg | - | 4.50 µg | - | - | - | |
| 20 | gram | suiker | 80.40 | 19.80 g | 19.80 g | - | - | - | - | - | 0.02 mg | - | 0.40 mg | 0.80 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 25 | ml | melk | melk | 15.50 | 1.08 g | 1.08 g | 0.85 g | 0.53 g | 0.93 g | - | 11.00 mg | - | 30.00 mg | 2.50 mg | 40.00 mg | 24.75 mg | - | 0.13 mg | - | - | 0.50 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.10 µg | 1.00 µg | - | - | - |
| 50 | ml | slagroom | melk | 168.50 | 1.40 g | 1.40 g | 18.00 g | 10.00 g | 1.00 g | - | 17.50 mg | - | 37.50 mg | 5.00 mg | 47.50 mg | 30.00 mg | 0.01 mg | 0.10 mg | - | - | 0.50 mg | 0.45 mg | 0.18 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.10 µg | 1.50 µg | - | - | - |
| 0.5 | eetlepel | maizena | 14.80 | 3.62 g | 0.18 g | - | - | 0.01 g | 0.02 g | 0.08 mg | 0.04 mg | 0.40 mg | 0.08 mg | 0.12 mg | 1.20 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.75 | eidooiers | ei | 52.20 | - | - | 4.80 g | 1.20 g | 2.43 g | - | 7.50 mg | 1.08 mg | 21.00 mg | 1.50 mg | 21.00 mg | 88.50 mg | 0.05 mg | 0.57 mg | - | 8.25 µg | - | 0.75 mg | 0.08 mg | 0.04 mg | 0.06 mg | 0.45 mg | 0.30 µg | 24.00 µg | 0.39 mg | 0.11 µg | - | |
| 400.03 | 41.08 g | 36.41 g | 23.88 g | 11.73 g | 4.93 g | 1.60 g | 38.33 mg | 1.59 mg | 106.90 mg | 31.98 mg | 300.67 mg | 154.58 mg | 0.17 mg | 0.91 mg | - | 8.25 µg | 26.88 mg | 1.23 mg | 0.27 mg | 0.13 mg | 0.18 mg | 0.57 mg | 0.50 µg | 31.00 µg | 0.39 mg | 0.11 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.