Ananas pudding
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ananas pudding vegetarisch

Een romige ananas pudding met een prachtige gele kleur zonder toevoegingen. Een echte lente pudding, het lekkerste met een rijpe zoete ananas.

40 minuten
4 personen
Ananas pudding ingrediënten
Recept ananas pudding

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Als je verse ananas gebruikt dien je deze eerst te schillen. Verwijder de harde kern en snijd de ananas in stukken. Gebruik een blender om de ananas vervolgens te pureren.

Voor een gladde puree kun je het beste de melk tijdens het pureren toevoegen. Voor een extra gladde pudding kun je de ananaspuree door een fijne zeef halen, maar dit is optioneel. 

Ananas pudding
Ananas pudding

Ananas pudding afmaken – 25 minuten

Maak een papje van een beetje slagroom en 2 eetlepels maizena. Schenk de rest van de slagroom samen met de ananaspuree in een middelgrote pan en verwarm dit op laag vuur.

Meng de eidooiers samen met de suiker in een middelgrote kom. Voeg een beetje van het warme ananasmengsel toe aan de eidooiers terwijl je blijft mengen met een garde om klontjes te voorkomen.

Schenk het mengsel dan weer terug in de pan en blijf roeren terwijl je het langzaam blijft verwarmen. Roer er dan het maizena papje bij, de eidooiers en maizena zorgen ervoor dat de pudding dik zal worden.

Het is belangrijk dat de eieren en maizena dan wel gaar zijn geworden, anders zal de pudding te dun blijven. De pudding is gaar als je een streep maakt met je vinger op een lepel en de streep zichtbaar blijft.

Verdeel de pudding over 4 kommetjes en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar het liefste de hele nacht om de smaken goed in te laten trekken. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
400.03 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.08 g
36.41 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.88 g
11.73 g
Eiwitten
4.93 g
Vezels
1.6 g
Natrium
38.33 mg
Mineralen
Ijzer
1.59 mg
Calcium
106.9 mg
Magnesium
31.98 mg
Kalium
31.98 mg
Fosfor
154.58 mg
Koper
0.17 mg
Zink
0.91 mg
Jodium
0 µg
Selenium
8.25 µg
Vitamines
Vitamine C
26.88 mg
Vitamine D
1.23 mg
Vitamine A
0.27 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.57 mg
Vitamine B12
0.5 µg
Foliumzuur
31 µg
Vitamine E
0.39 mg
Vitamine K
0.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Ananas pudding"
Laura Leenders zegt op 21-04-2020
Oh ik vond dit echt een uitkomst want ik had nog heel veel verse ananas liggen.. De toetjes zagen er ook heel lekker uit maar ze hadden een hele bittere bijsmaak helaas. Geen idee wat er mis is gegaan, misschien de combi zuivel met ananas? Groetjes Laura
Ohmydish zegt op 21-04-2020
Hoi Laura, oh wat jammer zeg! Een bittere smaak van een ananas ken ik eigenlijk alleen van een oudere ananas, dat ze dan een gek smaakje krijgen. De combinatie met zuivel heb ik nooit ervaren als bitter. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.