Ohmydish.nl


Ananas pudding

Een romige ananas pudding met een prachtige gele kleur zonder toevoegingen. Een echte lente pudding, het lekkerste met een rijpe zoete ananas.

Ananas pudding
40 minuten 4 personen Toetjes
Ananas pudding

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 450 gram ananas
  • 80 gram suiker
  • 100 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels maizena
  • 3 eidooiers
Ananas pudding ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • blender
  • optioneel: fijne zeef
  • klein kommetje
  • vork
  • middelgrote pan
  • garde
  • middelgrote kom
  • 4 kleine kommetjes

Bereiden

40 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ananas-pudding


Voorbereiding -- 15 minuten

Als je verse ananas gebruikt dien je deze eerst te schillen. Verwijder de harde kern en snijd de ananas in stukken. Gebruik een blender om de ananas vervolgens te pureren, voor een gladde puree kun je het beste de melk tijdens het pureren toevoegen.

Voor een extra gladde pudding kun je de ananaspuree door een fijne zeef halen, maar dit is optioneel.

Ananas pudding Ananas pudding

Ananas pudding afmaken -- 25 minuten

Maak een papje van een beetje slagroom en 2 eetlepels maizena. Schenk de rest van de slagroom samen met de ananaspuree in een middelgrote pan en verwarm dit op laag vuur. Meng de eidooiers samen met de suiker in een middelgrote kom. Voeg een beetje van het warme ananasmengsel toe aan de eidooiers terwijl je blijft mengen met een garde om klontjes te voorkomen.

Schenk het mengsel dan weer terug in de pan en blijf roeren terwijl je het langzaam blijft verwarmen. Roer er dan het maizena papje bij, de eidooiers en maizena zorgen ervoor dat de pudding dik zal worden. Het is belangrijk dat de eieren en maizena dan wel gaar zijn geworden, anders zal de pudding te dun blijven. De pudding is gaar als je een streep maakt met je vinger op een lepel en de streep zichtbaar blijft.

Verdeel de pudding over 4 kommetjes en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar het liefste de hele nacht. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Snelle ingelegde rode ui

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.