Ajam pedis, oftewel Indonesische hete kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Een heerlijke saus van tomaat, citroengras, knoflook en meer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gember wortel en snijd deze ook grof.
Maak een puree van de ui, knoflook, gember en rode peper, dit kun je met een (kleine) blender of vijzel doen. Voeg hier dan ook de gemalen laos, tomatenpuree en citroengras puree aan toe.
Als je tomaten gebruikt verwijder dan de kroontjes en snijd de tomaten in stukjes. Als je kipfilets gebruikt dien je deze eerst in blokjes te snijden.
Verhit een scheut olie in een grote bakpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak deze rondom mooi goudbruin. Voeg dan het kruidenmengsel toe en bak dit nog enkele minuten.
Voeg dan de tomatenstukjes toe samen met een laurierblad en het sap van een halve citroen toe. Als je een citroengras stengel gebruikt kun je deze nu ook toevoegen.
Voeg een scheut water toe, zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat de kip nu zachtjes sudderen, de exacte kooktijd is afhankelijk van de delen van de kip die je gebruikt.
Als je kipfilets in stukjes hebt gebruikt, zijn deze sneller gaar dan bijvoorbeeld kippenbouten.
De kippenbouten heb ik ongeveer 45 minuten laten sudderen, kipfilet zal in ongeveer 20 minuten al gaar zijn. Controleer goed of de kip gaar is voor je deze gaat serveren.
Serveer de kip met de saus en bijvoorbeeld rijst en sperziebonen (en paprika repen) uit de wok. Eet smakelijk!
Kan ik ook ander soort vlees gebruiken?
Je kunt ook andere delen van een kip gebruiken zoals kipfilet, kippendijen of kippenpoten.
Kan ik de ajam pedis ook in een slowcooker bereiden?
Dat kan, afhankelijk van het type slowcooker kan dit langer duren. Controleer na tenminste 45 minuten of de kip goed gaar geworden is.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.