Ohmydish.nl


Ajam pedis

Ajam pedis, oftewel Indonesische hete kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Een heerlijke saus van tomaat, citroengras, knoflook en meer.

Ajam pedis
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Ajam pedis

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kippenbouten, je kunt ook andere delen gebruiken zoals kipfilet, kippendijen of kippenpoten
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 tomaten - of gebruik een half blik tomatenblokjes
  • 1 rode chili peper
  • scheut zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel citroengras puree of gebruik 1 citroengras stengel
  • 1 laurierblad
  • sap van een halve citroen
  • flinke scheut water
  • peper en zout naar smaak
Ajam pedis ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • (kleine) blender of vijzel
  • grote bakpan met deksel of gebruik een braadpan
  • vleestang

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ajam-pedis


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gember wortel en snijd deze ook grof. Maak een puree van de ui, knoflook, gember en rode peper, dit kun je met een (kleine) blender of vijzel doen. Voeg hier dan ook de gemalen laos, tomatenpuree en citroengras puree aan toe.

Als je tomaten gebruikt verwijder dan de kroontjes en snijd de tomaten in stukjes. Als je kipfilets gebruikt dien je deze eerst in blokjes te snijden.

Ajam pedis Ajam pedis

Ajam pedis afmaken -- 45 minuten

Verhit een scheut olie in een grote bakpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak deze rondom mooi goudbruin. Voeg dan het kruidenmengsel toe en bak dit nog enkele minuten. Voeg dan de tomatenstukjes toe samen met een laurierblad en het sap van een halve citroen toe. Als je een citroengras stengel gebruikt kun je deze nu ook toevoegen.

Voeg een scheut water toe, zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat de kip nu zachtjes sudderen, de exacte kooktijd is afhankelijk van de delen van de kip die je gebruikt. Als je kipfilets in stukjes hebt gebruikt, zijn deze sneller gaar dan bijvoorbeeld kippenbouten. De kippenbouten heb ik ongeveer 45 minuten laten sudderen, kipfilet zal in ongeveer 20 minuten al gaar zijn.

Controleer goed of de kip gaar is voor je deze gaat serveren. Serveer de kip met de saus en bijvoorbeeld rijst en sperziebonen (en paprika repen) uit de wok. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
← Vorig recept
Zoete chilisaus

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.