Ajam pedis, oftewel Indonesische hete kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Een heerlijke saus van tomaat, citroengras, knoflook en meer.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ajam-pedis
Als je tomaten gebruikt verwijder dan de kroontjes en snijd de tomaten in stukjes. Als je kipfilets gebruikt dien je deze eerst in blokjes te snijden.
Ajam pedis
Voeg een scheut water toe, zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat de kip nu zachtjes sudderen, de exacte kooktijd is afhankelijk van de delen van de kip die je gebruikt. Als je kipfilets in stukjes hebt gebruikt, zijn deze sneller gaar dan bijvoorbeeld kippenbouten. De kippenbouten heb ik ongeveer 45 minuten laten sudderen, kipfilet zal in ongeveer 20 minuten al gaar zijn.
Controleer goed of de kip gaar is voor je deze gaat serveren. Serveer de kip met de saus en bijvoorbeeld rijst en sperziebonen (en paprika repen) uit de wok. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.