Ajam pedis
😍 27 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Ajam pedis

Ajam pedis, oftewel Indonesische hete kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Een heerlijke saus van tomaat, citroengras, knoflook en meer.

1 uur
4 personen
Ajam pedis ingrediënten

Recept ajam pedis

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept ajam pedis allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 03-02-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gember wortel en snijd deze ook grof.

Maak een puree van de ui, knoflook, gember en rode peper, dit kun je met een (kleine) blender of vijzel doen. Voeg hier dan ook de gemalen laos, tomatenpuree en citroengras puree aan toe.

Als je tomaten gebruikt verwijder dan de kroontjes en snijd de tomaten in stukjes. Als je kipfilets gebruikt dien je deze eerst in blokjes te snijden. 

Ajam pedis
Ajam pedis

Ajam pedis afmaken – 45 minuten

Verhit een scheut olie in een grote bakpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak deze rondom mooi goudbruin. Voeg dan het kruidenmengsel toe en bak dit nog enkele minuten.

Voeg dan de tomatenstukjes toe samen met een laurierblad en het sap van een halve citroen toe. Als je een citroengras stengel gebruikt kun je deze nu ook toevoegen.

Voeg een scheut water toe, zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat de kip nu zachtjes sudderen, de exacte kooktijd is afhankelijk van de delen van de kip die je gebruikt.

Als je kipfilets in stukjes hebt gebruikt, zijn deze sneller gaar dan bijvoorbeeld kippenbouten.

De kippenbouten heb ik ongeveer 45 minuten laten sudderen, kipfilet zal in ongeveer 20 minuten al gaar zijn. Controleer goed of de kip gaar is voor je deze gaat serveren.

Serveer de kip met de saus en bijvoorbeeld rijst en sperziebonen (en paprika repen) uit de wok. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik ook ander soort vlees gebruiken?

Je kunt ook andere delen van een kip gebruiken zoals kipfilet, kippendijen of kippenpoten.

Kan ik de ajam pedis ook in een slowcooker bereiden?

Dat kan, afhankelijk van het type slowcooker kan dit langer duren. Controleer na tenminste 45 minuten of de kip goed gaar geworden is.

Wat vind je hiervan?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
230.75 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.07 g
4.33 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.51 g
1.55 g
Eiwitten
32.59 g
Vezels
2.34 g
Natrium
505.24 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1 kippenbouten 154.50 - - 3.45 g 1.05 g 30.90 g - 135.00 mg 1.05 mg 15.00 mg 45.00 mg 555.00 mg 330.00 mg 0.08 mg 2.25 mg - - - 0.15 mg 0.02 mg 0.09 mg 0.30 mg 0.30 mg 0.45 µg 3.00 µg - - -
0.25 ui 11.25 1.91 g 1.91 g 0.06 g 0.03 g 0.38 g 0.78 g 2.81 mg 0.16 mg 9.38 mg 3.13 mg 54.69 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.25 mg - - 2.03 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.13 µg - - -
0.5 knoflooktenen 4.90 0.98 g 0.03 g - - 0.21 g 0.07 g 0.14 mg 0.05 mg 5.95 mg 0.70 mg 21.00 mg 4.55 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.05 µg - 0.49 mg - - 0.01 mg - 0.01 mg - 0.14 µg - - -
0.75 cm gember wortel 0.93 0.17 g - 0.02 g - 0.02 g 0.02 g 0.08 mg 0.03 mg 0.30 mg 0.60 mg 3.90 mg 0.45 mg - 0.03 mg - - 0.08 mg - - - - - - - - - -
0.25 eetlepel tomatenpuree 3.80 0.70 g 0.50 g - - 0.18 g 0.15 g 22.50 mg 0.20 mg 1.50 mg 2.75 mg 42.50 mg 3.50 mg 0.03 mg 0.08 mg - - 1.50 mg - 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 1.50 µg - - -
0.5 tomaten 11.88 1.81 g 1.81 g 0.13 g - 0.63 g 0.63 g 5.00 mg - 8.75 mg 6.25 mg 185.63 mg 16.25 mg 0.03 mg 0.06 mg - - 13.13 mg - 0.03 mg 0.03 mg 0.01 mg 0.05 mg - 4.38 µg 0.31 mg 4.69 µg -
0.25 rode chili peper 1.16 0.22 g - 0.02 g - 0.03 g 0.02 g - 0.06 mg 0.26 mg - - 0.75 mg - - - - 3.38 mg - 0.06 mg - - - - - - - -
0.25 scheut zonnebloemolie 33.04 - - 3.74 g 0.44 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 theelepel laos 2.82 0.64 g - 0.01 g - 0.04 g 0.17 g 0.37 mg 0.08 mg 3.30 mg 1.60 mg 13.50 mg 1.10 mg 0.01 mg 0.02 mg - 0.02 µg - - - - - - - - 0.01 mg - -
0.25 theelepel citroengras puree 0.50 0.13 g 0.01 g - - 0.01 g 0.01 g 0.03 mg 0.04 mg 0.33 mg 0.30 mg 3.62 mg 0.22 mg - - - - 0.01 mg - 0.25 mg - - - - 0.38 µg - 0.11 µg -
0.25 laurierblad 0.78 0.18 g - 0.02 g 0.01 g 0.02 g 0.07 g 0.13 mg 0.11 mg 2.09 mg 0.30 mg 1.32 mg 0.28 mg - - - - 0.12 mg - - - - - - 0.45 µg 0.02 mg - -
sap van een halve citroen sulfiet 0.80 0.20 g 0.06 g - - - - 0.05 mg - 0.25 mg 0.18 mg 3.50 mg 0.38 mg 0.01 mg - - - 1.25 mg - - - - - - 0.25 µg - - -
0.25 scheut water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
    230.75 8.07 g 4.33 g 7.51 g 1.55 g 32.59 g 2.34 g 505.24 mg 1.86 mg 51.10 mg 62.13 mg 895.74 mg 372.12 mg 0.19 mg 2.75 mg 0.57 µg 0.04 µg 23.31 mg 0.15 mg 0.36 mg 0.14 mg 0.34 mg 0.43 mg 0.45 µg 13.39 µg 0.42 mg 7.66 µg -
0 reacties op "Ajam pedis"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.