Deze makkelijke aardappel rijstsoep is een vullende soep die erg simpel is. Je kunt er eventueel een beetje sambal aan toevoegen voor een beetje pit.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-02-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortels en aardappelen en snijd deze in niet al te kleine, maar ook niet te grote, stukken.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in stukjes. Was indien nodig de peterselie, hak deze fijn en zet opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de wortel en aardappel nog even mee en schenk er dan de kippenbouillon bij en breng aan de kook.
Als je ongekookte rijst gebruikt voeg je deze nu ook gelijk toe. Zodra de soep kookt voeg je ook de tomatenstukjes toe en kook de soep nog ongeveer 10 minuten.
De exacte tijd is afhankelijk van de kooktijd van de soort rijst die je gebruikt en de grootte van de aardappel/wortelstukken.
Als je gekookte rijst gebruikt voeg je deze nu toe samen met de gehakte peterselie. Breng de soep op smaak met peper en zout, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.