Deze makkelijke aardappel rijstsoep is een vullende soep die erg simpel is. Je kunt er eventueel een beetje sambal aan toevoegen voor een beetje pit.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-rijstsoep
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortels en aardappelen en snijd deze in niet al te kleine, maar ook niet te grote, stukken.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in stukjes. Was indien nodig de peterselie, hak deze fijn en zet opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de wortel en aardappel nog even mee en schenk er dan de kippenbouillon bij en breng aan de kook.
Als je ongekookte rijst gebruikt voeg je deze nu ook gelijk toe. Zodra de soep kookt voeg je ook de tomatenstukjes toe en kook de soep nog ongeveer 10 minuten.
De exacte tijd is afhankelijk van de kooktijd van de soort rijst die je gebruikt en de grootte van de aardappel/wortelstukken.
Als je gekookte rijst gebruikt voeg je deze nu toe samen met de gehakte peterselie. Breng de soep op smaak met peper en zout, eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!