Ohmydish.nl


Aardappel prei ovenschotel

Deze aardappel prei ovenschotel is een heerlijke vegetarische maaltijd. Een perfecte combinatie tussen een omelet en een ovenschotel.

Aardappel prei ovenschotel
1 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Aardappel prei ovenschotel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 800 gram vastkokende aardappelen of gebruik voorgekookte aardappelschijfjes
  • 2 preien
  • 2 knoflooktenen
  • 6 eieren
  • 300 ml (volle) melk
  • 100 ml room
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • flinke snuf nootmuskaat
  • grote handvol geraspte kaas
  • boter om in te vetten
Aardappel prei ovenschotel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • grote ovenschaal
  • grote kom
  • garde

Bereiden

1 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-prei-ovenschotel


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil en was de aardappelen, snijd deze in plakken en kook de aardappels ongeveer 10 minuten. 

Ze hoeven niet volledig gaar te zijn. Gebruik een schuimspaan om de aardappel plakken uit het water te halen en breng het water opnieuw aan de kook. 

Was ondertussen de prei goed en snijd deze in grove stukken. Kook deze vervolgens kort in het kokende water en giet deze dan af. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met boter. 

Aardappel prei ovenschotel
Aardappel prei ovenschotel

Aardappel prei ovenschotel afmaken -- 50 minuten

Verdeel de voorgekookte aardappel plakken over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier dan de kort gekookte prei over. 

Meng 6 eieren samen met 300 ml melk en 100 ml room in een grote kom. Voeg hier dan de fijngesneden knoflook en 2 eetlepels Provençaalse kruiden aan toe en breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat. Schenk dit mengsel over de aardappels en prei en maak af met een laag geraspte kaas. 

Bak de ovenschotel gaar in ongeveer 40 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is en het eimengsel gestold is. De exacte tijd is afhankelijk van de oven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
Volgend recept →
Caprese spiesjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.