Keuken: grieks

21 Recepten

Op zoek naar de lekkerste Griekse recepten? In dit overzicht vind je een verrukkelijke verzameling van heerlijke Griekse gerechten, zoals klassiekers als tzatziki, moussaka en orzo. Wij delen hier de beste en makkelijk te volgen Griekse gerechten je (bijna) altijd snel te maken zijn. Prachtige recepten met vlees, vis maar ook vegetarisch kun je hier vinden!


Griekse witte bonensalade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Heb je ooit deze grote bonen gegeten? Je kunt ze overal vinden in Griekenland. Dit is een recept voor Griekse witte bonensalade die in weinig tijd klaar is.


Baklava

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Maak je eigen baklava! Mega zoet en is heerlijk om te serveren bij een grote kop thee. Recept voor 10 minuten, klaar in iets meer dan een uur.


Griekse moussaka

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Dit klassiek recept voor Griekse moussaka bevat geweldige smaken, een heerlijke combinatie van bechamelsaus met gehakt en aubergines.


Griekse kofta

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (53)

Heerlijk geurende Griekse kofta kebabs worden meestal met tzatziki en couscous gegeten. Recept voor 4 personen, klaar in 20 minuten.


Griekse salade

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Griekse salade is een echte klassieker, maar het blijft een favoriet bij velen. Met maar een paar ingredienten en 10 minuten van je tijd!


Zelf tzatziki maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Heerlijk en simpel recept voor Griekse tzatziki. Lekker om bij rundvlees, varkensvlees en lamsvlees te serveren. Recept voor 10 personen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere bifteki met feta ? Heerlijke Griekse bifteki met feta, ofwel biftekia gemista, precies zoals bij de Griek! Heerlijk in de grillpan of van de barbecue. Kruidig gehakt met een midden van feta, een geweldige combinatie.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen

Bifteki met feta

Ingrediënten


  • 500 gram gehakt (half-om-half)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • paar takjes verse peterselie
  • handvol paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • 100 gram feta

Bereiding

(26)
1
Pel de ui en knoflooktenen en rasp deze fijn. Hak de peterselie fijn en meng de ui, knoflook en peterselie samen met oregano, munt, paprikapoeder, gehakt en een handvol paneermeel.
2
Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Als het gehakt nog niet goed te vormen is, kun je een beetje extra paneermeel toevoegen. Voeg niet teveel toe, want dan zal de bifteki te droog worden.Bifteki met feta
3
Snijd de feta in lange stukken. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en druk dit plat op je hand. Leg er een stuk feta op en sluit het gehakt rondom de feta.Bifteki met feta voorbereiden 1
4
Maak er een soort gehaktstaaf van en zorg dat de feta aan alle kanten goed omsloten is, zodat deze er niet uit kan lopen tijdens het grillen.Bifteki met feta voorbereiden 2Bifteki met feta voorbereiden 3

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.