Franse voorgerechten

Franse voorgerechten

Toon filters
27 resultaten gevonden
1
2

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Pissaladière uitgekozen. Maak zelf een pissaladière (Franse uientaart), dit is een typisch provençaalse pizza uit Nice. Met ansjovis, gekonfijte ui en zwarte olijven. Volledig recept bekijken

Pissaladière
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pissaladière

55 minuten
6 personen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Bereid als eerste het deeg voor op dezelfde manier als pizza deeg. Voeg echter wel 3 extra eetlepels olijfolie toe om het deeg elastischer te maken.

Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Pel de teentjes knoflook en snijd deze door de helft. Voeg een scheut olijfolie toe aan een bakpan en verwarm op middel-hoog vuur.

Voeg de uien en de knoflook toe, roer zo nu en dan en laat de uien helemaal zacht worden. Voeg nadat de uien zacht worden 2 eetlepels suiker toe samen met 2 eetlepels Provençaalse kruiden en roer alles goed door.

Laat ongeveer in 20 - 30 minuten de uien zacht en gaar worden. Snijd een handvol zwarte olijven doormidden. 

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bestuif de bakplaat met wat bloem. Rol het deeg met je handen uit op de bakplaat in een rechthoekige of vierkante vorm.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.