Bleekselderij is een smaakmaker in veel soorten gerechten, maar je houdt eigenlijk altijd een deel van de bleekselderij stengels over. Wat kun je daar mee doen?
Bleekselderij geeft veel smaak aan bijvoorbeeld bouillons, soepen en stoofpotjes. Maar bleekselderij is ook heerlijk in een salade, uit de wok of stoof de stengels eens in boter.
De stengels zijn de stronk van de jonge selderijplant en zijn het hele jaar verkrijgbaar. Zowel de stengels als het blad hebben veel smaak, en dat is maar goed ook want bleekselderij is ook nog eens gezond.
Bleekselderij bevat veel vitamines, maar staat er ook om bekend om vochtafdrijvend te zijn en bevat ook nog eens weinig calorieën.
Vooral in combinatie met citrusvruchten is bleekselderij heerlijk, denk hierbij behalve sinaasappel of citroen eens aan grapefruit.
Foto | Recept |
---|---|
![]() | Bleekselderij soepRecept voor 4 personenDeze makkelijke bleekselderij soep heeft niet veel ingrediënten nodig. Door de subtiele smaak is deze soep geschikt voor elk moment van de dag! Naar recept |
![]() | Selderijsalade met grapefruitRecept voor 4 personenMakkelijke en simpele selderijsalade met grapefruit die je tot 2 dagen lang in de koelkast kunt bewaren. Naar recept |
![]() | Pot au feuRecept voor 8 personenEen pot au feu betekent letterlijk pan op het vuur. Deze Franse klassieker is een heerlijke soep gemaakt met onder andere geurige bouillon, stoofvlees en groenten. Naar recept |
![]() | Lasagne bologneseRecept voor 4 personenEen heerlijke lasagne bolognese met laagjes saus van gehakt en tomaat, bechamelsaus en kaas. Een klassieker die elke keer weer een feestje is. Naar recept |
![]() | Gentse waterzooiRecept voor 6 personenDeze Gentse waterzooi is het best te omschrijven als een fluweelzachte en romige kippensoep. Met groenten, aardappelen en stukjes kip. Naar recept |
![]() | Gewokte bleekselderij met knoflookRecept voor 4 personenDeze gewokte bleekselderij met knoflook is een perfect bijgerecht. Weer eens iets anders om bleekselderij uit de wok te maken! Naar recept |
![]() | Harira - Marokkaanse soepRecept voor 6 personenDeze marokkaanse soep zit boordevol kruiden, vlees, tomaat, kikkererwten en zelfs linzen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep. Naar recept |
![]() | Gestoofde bleekselderijRecept voor 4 personenMeestal heb je maar een beetje bleekselderij nodig, toch koop je een hele bos. Wat doe je dan met de rest? Maak er eens gestoofde bleekselderij van, een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Naar recept |
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-te-doen-met-bleekselderij
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.