Wat te doen met bleekselderij

Bleekselderij is een smaakmaker in veel soorten gerechten, maar je houdt eigenlijk altijd een deel van de bleekselderij stengels over. Wat kun je daar mee doen?

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Bleekselderij geeft veel smaak aan bijvoorbeeld bouillons, soepen en stoofpotjes. Maar bleekselderij is ook heerlijk in een salade, uit de wok of stoof de stengels eens in boter.

De stengels zijn de stronk van de jonge selderijplant en zijn het hele jaar verkrijgbaar. Zowel de stengels als het blad hebben veel smaak, en dat is maar goed ook want bleekselderij is ook nog eens gezond.

Bleekselderij bevat veel vitamines, maar staat er ook om bekend om vochtafdrijvend te zijn en bevat ook nog eens weinig calorieën.

Vooral in combinatie met citrusvruchten is bleekselderij heerlijk, denk hierbij behalve sinaasappel of citroen eens aan grapefruit.

FotoRecept
Bleekselderij soep

Bleekselderij soep

Recept voor 4 personen
Deze makkelijke bleekselderij soep heeft niet veel ingrediënten nodig. Door de subtiele smaak is deze soep geschikt voor elk moment van de dag! Naar recept
Selderijsalade met grapefruit

Selderijsalade met grapefruit

Recept voor 4 personen
Makkelijke en simpele selderijsalade met grapefruit die je tot 2 dagen lang in de koelkast kunt bewaren. Naar recept
Pot au feu

Pot au feu

Recept voor 8 personen
Een pot au feu betekent letterlijk pan op het vuur. Deze Franse klassieker is een heerlijke soep gemaakt met onder andere geurige bouillon, stoofvlees en groenten. Naar recept
Lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Recept voor 4 personen
Een heerlijke lasagne bolognese met laagjes saus van gehakt en tomaat, bechamelsaus en kaas. Een klassieker die elke keer weer een feestje is. Naar recept
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

Recept voor 6 personen
Deze Gentse waterzooi is het best te omschrijven als een fluweelzachte en romige kippensoep. Met groenten, aardappelen en stukjes kip. Naar recept
Gewokte bleekselderij met knoflook

Gewokte bleekselderij met knoflook

Recept voor 4 personen
Deze gewokte bleekselderij met knoflook is een perfect bijgerecht. Weer eens iets anders om bleekselderij uit de wok te maken! Naar recept
Harira - Marokkaanse soep

Harira - Marokkaanse soep

Recept voor 6 personen
Deze marokkaanse soep zit boordevol kruiden, vlees, tomaat, kikkererwten en zelfs linzen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep. Naar recept
Gestoofde bleekselderij

Gestoofde bleekselderij

Recept voor 4 personen
Meestal heb je maar een beetje bleekselderij nodig, toch koop je een hele bos. Wat doe je dan met de rest? Maak er eens gestoofde bleekselderij van, een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Naar recept


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-te-doen-met-bleekselderij


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Volgend blog →
15 x zomers buiten eten

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.