Meestal heb je maar een beetje bleekselderij nodig, toch koop je een hele bos. Wat doe je dan met de rest? Maak er eens gestoofde bleekselderij van, een heerlijk en makkelijk bijgerecht.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoofde-bleekselderij
Was de bleekselderij en snijd deze in stukken, niet te klein. Pers het sap uit de sinaasappel en bewaar de sinaasappel om later de schil de raspen.
Verhit een klont boter in een middelgrote pan en stoof de bleekselderij enkele minuten op laag vuur.
Voeg het sinaasappelsap toe samen met 150 ml groentebouillon en laat dit inkoken. Zodra het vocht grotendeels verdampt is, zal de bleekselderij gaar zijn.
Breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat. Serveer de bleekselderij met sinaasappelrasp, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik de gestoofde bleekselderij vooraf maken?
Dit bleekselderij recept kan vooraf gemaakt worden, je kunt het dan naderhand makkelijk opnieuw opwarmen in een pan of eventueel in de magnetron.
Hoe lang moet bleekselderij koken?
Als je bleekselderij in water of bouillon kookt zal deze na ongeveer 10 tot 15 minuten gaar zijn, afhankelijk van de grootte van de bleekselderij stukken.
Bleekselderij koken in weinig vocht en boter wordt ook wel stoven genoemd en duurt dan ongeveer dubbel zo lang. De bleekselderij heeft dan wel extra veel smaak.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.