Gestoofde bleekselderij
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gestoofde bleekselderij vegetarisch

Meestal heb je maar een beetje bleekselderij nodig, toch koop je een hele bos. Wat doe je dan met de rest? Maak er eens gestoofde bleekselderij van, een heerlijk en makkelijk bijgerecht.

30 minuten
4 personen
Gestoofde bleekselderij ingrediënten
Recept gestoofde bleekselderij

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de bleekselderij en snijd deze in stukken, niet te klein. Pers het sap uit de sinaasappel en bewaar de sinaasappel om later de schil de raspen.

Gestoofde bleekselderij
Gestoofde bleekselderij

De gestoofde bleekselderij afmaken – 20 minuten

Verhit een klont boter in een middelgrote pan en stoof de bleekselderij enkele minuten op laag vuur. 

Voeg het sinaasappelsap toe samen met 150 ml groentebouillon en laat dit inkoken. Zodra het vocht grotendeels verdampt is, zal de bleekselderij gaar zijn.

Breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat. Serveer de bleekselderij met sinaasappelrasp, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de gestoofde bleekselderij vooraf maken?

Dit bleekselderij recept kan vooraf gemaakt worden, je kunt het dan naderhand makkelijk opnieuw opwarmen in een pan of eventueel in de magnetron.

Hoe lang moet bleekselderij koken?

Als je bleekselderij in water of bouillon kookt zal deze na ongeveer 10 tot 15 minuten gaar zijn, afhankelijk van de grootte van de bleekselderij stukken.

Bleekselderij koken in weinig vocht en boter wordt ook wel stoven genoemd en duurt dan ongeveer dubbel zo lang. De bleekselderij heeft dan wel extra veel smaak.

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
68.19 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.25 g
4.19 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.6 g
2.24 g
Eiwitten
1.35 g
Vezels
2.5 g
Natrium
566.12 mg
Mineralen
Ijzer
0.62 mg
Calcium
76.41 mg
Magnesium
12.84 mg
Kalium
12.84 mg
Fosfor
41.41 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.13 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
45.09 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
0.36 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.07 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
17.68 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gestoofde bleekselderij"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.