Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk
Februari was een maand met veel zonnige dagen, waar we volop van profiteerden tijdens onze dagelijkse wandelingen en af en toe konden we buiten lunchen.

Daarnaast zijn we verder gegaan met veel klussen in de tuin. Van snoeien tot onkruid wieden, een volledig nieuw grindpad en een begin aan het maken van een (rivierstenen) muur.

We gingen naar de stad om een nieuwe bureaustoel voor mij te halen en om boodschappen te doen bij Grand Frais. Dit is een hele fijne winkel met vooral veel soorten verse groenten, fruit, kaas, vis en meer. Met die ingrediënten maakte ik o.a. een grote pan champignonsoep en Chinese tomatensoep voor de vriezer, handig voor de lunch tijdens drukke dagen. Daarnaast maakte ik Chinese dumplings met zelfgemaakte dumplingvellen.

Het grootste gedeelte van de maand waren we met ons tweeën, aangezien mijn vader werd opgenomen voor zijn COPD. Mijn vader woont in een deel van ons huis, dus het is een stukje stiller zonder hem. Zijn hond (Max) bleef uiteraard thuis, dus deze maand hadden we een extra hond aan onze kant van het huis.

Aangezien ik al 7+ jaar dagelijks ook voor hem kook, was het nu even wennen om minder te koken. Zo maakte ik bijvoorbeeld een 2 persoons cannelloni in een klein ovenschaaltje, weer eens wat anders! De avond voor zijn vertrek maakte ik frietje zuurvlees (zoervleisj), want dat is één van zijn favorieten.

We werden mee uiteten genomen door de buren en hadden een topavond samen. Een restaurant waar ze de Franse en Creoolse keuken combineren.

Het pad vanuit mijn vaders woonkamer naar de oprit/parking was telkens modderig, dus besloten we een grindpad te maken. Dag vrij genomen en in 1,5 dag ging het van rommelig naar netjes!

Er kwamen Franse vrienden bij ons eten, we zien elkaar maar een aantal keer per jaar, maar altijd ontzettend gezellig. Op het menu stond een simpele tomatensoep, quiche, crème brûlée en Limburgse koffie.

De lente is in aantocht, onze omgeving kleurt geel van de bloeiende mimosa's en roze van de magnolia's. Overal weer knopjes en de eerste fruitbomen staan in bloei.

- Bisous, Véronique