Een kijkje in de keuken: augustus 2023
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Een kijkje in de keuken: augustus 2023

Augustus was een zeer hete maand, gelukkig hebben we een zwembad om hittegolven door te komen. Marco was jarig en we gingen een dagje naar een strand met prachtig goudgeel zand.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-09-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een nieuwe reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk.


Dit jaar gaan we niet op vakantie, maar na een minder leuke periode hebben we ons voorgenomen om dit jaar wel meer leuke dingen te gaan doen samen. Zo zijn we onder andere een dagje naar het strand geweest en zijn we een paar keer gaan uiteten.

Een kijkje in de keuken: augustus 2023 - foto 1

Marco was jarig en dat vierde we met één van zijn favoriete maaltijden: udon noedels in pindasaus en veel groenten. Ook waren de honden deze maand jarig, ze werden 11 jaar en aangezien we middenin een hittegolf zaten had ik ijsjes voor ze gemaakt van pindakaas en appel. Zelf maakte we een Limoncello Spritz om op onze jongens te proosten.

We zijn een dagje naar het strand geweest met Britse vrienden, naar Capbreton, 2 uur rijden bij ons vandaan. Een fantastische dag gehad, lekker gegeten en het was warm met een perfect briesje.

Een kijkje in de keuken: augustus 2023 - foto 2
Een kijkje in de keuken: augustus 2023 - foto 3

Begin augustus zijn we een middagje naar Lourdes geweest, daar waren we al jaren niet meer geweest terwijl we daar niet heel ver vandaan wonen. We zijn niet gelovig, maar het is een mooie oude stad om te zien.

Een kijkje in de keuken: augustus 2023 - foto 4

De markt in Maubourguet, een paar dorpen verderop, heeft naast prachtige verse producten, ook een top restaurant. Perfect om te lunchen met een salade Gasconne.

Een kijkje in de keuken: augustus 2023 - foto 5

Ontzettend veel kunnen oogsten uit de (moes)tuin deze maand: rode bieten, tomaten, Charentais meloenen, watermeloenen, pruimen, peren, appels, courgettes, paprika's, vijgen en de eerste pompoenen. Onze perzikboom hing helemaal vol, maar door de vele stormen waren ze er allemaal uit gewaaid. Gelukkig kreeg ik nog een zak perziken uit de tuin van vrienden, waar ik het lekkerste perzik roomijs mee maakte.

Een kijkje in de keuken: augustus 2023 - foto 6
Een kijkje in de keuken: augustus 2023 - foto 7

We zijn nog een keer gaan uiteten, waar ik ontzettend malse (lokale) confit de canard (gekonfijte eend) heb gegeten. Veel mensen in het restaurant hadden vis, daar maak ik me met mijn visallergie eigenlijk nooit zo'n zorgen over. Maar daar is waarschijnlijk de kruisbesmetting vandaan gekomen want niet lang na thuiskomst had ik een hevige allergische reactie. Uiteindelijk bij de dokter terecht gekomen omdat het steeds erger werd, deze heeft me behalve zware pillen ook een epipen meegegeven voor het geval het de volgende keer nog erger zal zijn. 

Een kijkje in de keuken: augustus 2023 - foto 7

We hadden een super gezellig etentje bij ons thuis met Franse vrienden, ik maakte o.a. tomatentartaar, saltimbocca, gnocchi, kastanjechampignons, chocolade mousse en zelfgemaakte arancello.

We hebben regelmatig apéro's (borrels), etentjes en koffiedates met onze Franse buren, altijd fijn om de taarten te delen die ik maak voor Ohmydish. Zo komt er binnenkort een lekkere taart met vijgen online, want al die oogst heb ik natuurlijk ook verwerkt tot de lekkerste recepten. Ik zou willen dat ik foto's zou hebben van de apéro's en etentjes, maar ik vergeet dit telkens omdat het veel te gezellig is.

 - Bisous, Véronique

Wat vind je van deze blog?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Een kijkje in de keuken: augustus 2023"
Florina zegt op 02-09-2023
Fijn om jullie blog te lezen. Inderdaad: vergeet niet te genieten. Het kan al van heel kleine, simpele dingen. Even stilstaan. Zo kan je de zwaardere, moeilijke momenten en gebeurtenissen beter aan. Ik hoop van harte dat dit de komende tijd zal lukken! Groetjes uit Nederland.
Ohmydish zegt op 02-09-2023

Dankje Florina! Zo is het maar net, de negatieve dingen in het leven laten je meer genieten en stilstaan bij de positieve dingen! Veel liefs

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.