Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een nieuwe reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk.
Dit jaar gaan we niet op vakantie, maar na een minder leuke periode hebben we ons voorgenomen om dit jaar wel meer leuke dingen te gaan doen samen. Zo zijn we onder andere een dagje naar het strand geweest en zijn we een paar keer gaan uiteten.
Marco was jarig en dat vierde we met één van zijn favoriete maaltijden: udon noedels in pindasaus en veel groenten. Ook waren de honden deze maand jarig, ze werden 11 jaar en aangezien we middenin een hittegolf zaten had ik ijsjes voor ze gemaakt van pindakaas en appel. Zelf maakte we een Limoncello Spritz om op onze jongens te proosten.
We zijn een dagje naar het strand geweest met Britse vrienden, naar Capbreton, 2 uur rijden bij ons vandaan. Een fantastische dag gehad, lekker gegeten en het was warm met een perfect briesje.
Begin augustus zijn we een middagje naar Lourdes geweest, daar waren we al jaren niet meer geweest terwijl we daar niet heel ver vandaan wonen. We zijn niet gelovig, maar het is een mooie oude stad om te zien.
De markt in Maubourguet, een paar dorpen verderop, heeft naast prachtige verse producten, ook een top restaurant. Perfect om te lunchen met een salade Gasconne.
Ontzettend veel kunnen oogsten uit de (moes)tuin deze maand: rode bieten, tomaten, Charentais meloenen, watermeloenen, pruimen, peren, appels, courgettes, paprika's, vijgen en de eerste pompoenen. Onze perzikboom hing helemaal vol, maar door de vele stormen waren ze er allemaal uit gewaaid. Gelukkig kreeg ik nog een zak perziken uit de tuin van vrienden, waar ik het lekkerste perzik roomijs mee maakte.
We zijn nog een keer gaan uiteten, waar ik ontzettend malse (lokale) confit de canard (gekonfijte eend) heb gegeten. Veel mensen in het restaurant hadden vis, daar maak ik me met mijn visallergie eigenlijk nooit zo'n zorgen over. Maar daar is waarschijnlijk de kruisbesmetting vandaan gekomen want niet lang na thuiskomst had ik een hevige allergische reactie. Uiteindelijk bij de dokter terecht gekomen omdat het steeds erger werd, deze heeft me behalve zware pillen ook een epipen meegegeven voor het geval het de volgende keer nog erger zal zijn.
We hadden een super gezellig etentje bij ons thuis met Franse vrienden, ik maakte o.a. tomatentartaar, saltimbocca, gnocchi, kastanjechampignons, chocolade mousse en zelfgemaakte arancello.
We hebben regelmatig apéro's (borrels), etentjes en koffiedates met onze Franse buren, altijd fijn om de taarten te delen die ik maak voor Ohmydish. Zo komt er binnenkort een lekkere taart met vijgen online, want al die oogst heb ik natuurlijk ook verwerkt tot de lekkerste recepten. Ik zou willen dat ik foto's zou hebben van de apéro's en etentjes, maar ik vergeet dit telkens omdat het veel te gezellig is.
- Bisous, Véronique