Saltimbocca alla romana is een simpel Italiaans gerecht van kalfsvlees, ham en salie. Een heerlijk stukje vlees in een makkelijke saus van witte wijn en boter die smelt op je tong.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal het kalfsvlees een half uur vooraf uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Zorg ervoor dat de kalfslapjes plat zijn, dit kun je met een vleeshamer of de onderkant van een pan doen. Leg dan wel eerst een stuk huishoudfolie op het vlees.
Je kunt ervoor kiezen de kalfslapjes te halveren zodat ze beter in de pan passen, maar dit is niet per se noodzakelijk.
Was de blaadjes salie en zet opzij. Snijd 50 gram koude roomboter in blokjes en zet ondertussen in de koelkast zodat ze koud zullen blijven.
Snijd de rauwe ham zodat deze precies op het kalfsvlees passen. Gebruik een satéprikker om de salie in het midden vast te maken.
Haal de onderkant van het vlees door de bloem, dus de kant zonder ham en salie. Bestrooi het vlees met peper, gebruik geen zout aangezien de ham al zout is.
Verhit een scheutje olijfolie samen met een klein klontje boter (ongeveer 10 gram) in een grote bakpan of gietijzeren pan. Bak het vlees aan de ham kant een minuutje, draai het vlees dan om en haal het vlees er na ongeveer 2 minuten uit.
Blus de olie en boter in de pan af met 100 ml witte wijn en verhit op hoog vuur. Voeg na een minuut één voor één de koude boter in blokjes toe en roer telkens glad met een garde. Het toevoegen van koude boter om de saus te binden heet monteren.
Leg het vlees terug in de saus zodra alle boter is opgelost en de saus mooi dik is geworden. Verwarm het vlees nog kort en serveer direct, eet smakelijk!
Wat is saltimbocca?
Saltimbocca is een Italiaanse gerecht en betekent letterlijk vertaald ‘spring in de mond’ (saltare in bocca). Saltimbocca bestaat uit kalfslapjes, rauwe ham en salie.
Voor saltimbocca alla romana wordt de ham en salie op het vlees geprikt en in de pan gebakken. Je kunt voor een luxere uitstraling de saltimbocca ook eens oprollen.
Wat serveer je bij saltimbocca?
Bij saltimbocca alla romana wordt meestal pasta en een frisse salade geserveerd, ook lekker met aardappelpuree en warme groenten zoals wortel.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.