Saltimbocca alla romana
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana is een simpel Italiaans gerecht van kalfsvlees, ham en salie. Een heerlijk stukje vlees in een makkelijke saus van witte wijn en boter die smelt op je tong.

20 minuten
4 personen
Saltimbocca alla romana ingrediënten

Recept saltimbocca alla romana

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-04-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten + wachttijd

Haal het kalfsvlees een half uur vooraf uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Zorg ervoor dat de kalfslapjes plat zijn, dit kun je met een vleeshamer of de onderkant van een pan doen. Leg dan wel eerst een stuk huishoudfolie op het vlees.

Je kunt ervoor kiezen de kalfslapjes te halveren zodat ze beter in de pan passen, maar dit is niet per se noodzakelijk.

Was de blaadjes salie en zet opzij. Snijd 50 gram koude roomboter in blokjes en zet ondertussen in de koelkast zodat ze koud zullen blijven.

Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana afmaken – 15 minuten

Snijd de rauwe ham zodat deze precies op het kalfsvlees passen. Gebruik een satéprikker om de salie in het midden vast te maken.

Haal de onderkant van het vlees door de bloem, dus de kant zonder ham en salie. Bestrooi het vlees met peper, gebruik geen zout aangezien de ham al zout is.

Verhit een scheutje olijfolie samen met een klein klontje boter (ongeveer 10 gram) in een grote bakpan of gietijzeren pan. Bak het vlees aan de ham kant een minuutje, draai het vlees dan om en haal het vlees er na ongeveer 2 minuten uit.

Blus de olie en boter in de pan af met 100 ml witte wijn en verhit op hoog vuur. Voeg na een minuut één voor één de koude boter in blokjes toe en roer telkens glad met een garde. Het toevoegen van koude boter om de saus te binden heet monteren.

Leg het vlees terug in de saus zodra alle boter is opgelost en de saus mooi dik is geworden. Verwarm het vlees nog kort en serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Wat is saltimbocca?

Saltimbocca is een Italiaanse gerecht en betekent letterlijk vertaald ‘spring in de mond’ (saltare in bocca). Saltimbocca bestaat uit kalfslapjes, rauwe ham en salie.

Voor saltimbocca alla romana wordt de ham en salie op het vlees geprikt en in de pan gebakken. Je kunt voor een luxere uitstraling de saltimbocca ook eens oprollen. 

Wat serveer je bij saltimbocca?

Bij saltimbocca alla romana wordt meestal pasta en een frisse salade geserveerd, ook lekker met aardappelpuree en warme groenten zoals wortel.

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
325.77 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.98 g
0.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.92 g
10.01 g
Eiwitten
29.3 g
Vezels
0.31 g
Natrium
511.62 mg
Mineralen
Ijzer
2.04 mg
Calcium
12.75 mg
Magnesium
37.41 mg
Kalium
37.41 mg
Fosfor
268.66 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.7 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
0.65 mg
Vitamine D
0.63 mg
Vitamine A
118.15 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
2.13 µg
Foliumzuur
10.57 µg
Vitamine E
0.15 mg
Vitamine K
34.29 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Saltimbocca alla romana"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.