Een stoofperentaart is gevuld met smaken die perfect passen bij de herfst. Met een erg makkelijke taartbodem, slagroom en chocolade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-10-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van de taartbodem. Meng bloem, 1/2e theelepel kaneel, zout, 1/2e theelepel steranijs of kardemom en 80 gram suiker. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan het bloemmengsel.
Het deeg zal er kruimelig uitzien. Voeg 1 ei toe en blijf kneden tot het een deegbal is geworden. Pak de deegbal in met folie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.
Vet de taartvorm in met boter met behulp van een kwast. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het goed aan met je handen.
Het deeg is erg zacht, dus als het is gaan scheuren kun je dit makkelijk met je vingers weer aandrukken in de vorm. Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en vul deze met blindbakbonen.
Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten in de oven en verwijder dan de blindbakbonen en het bakpapier. Bak de bodem vervolgens nog eens 5 minuten, of tot de bodem mooi goudbruin is geworden.
Laat de taartbodem volledig afkoelen. Klop de slagroom samen met een eetlepel suiker en ongeveer een 1/2e theelepel kaneel. Verdeel de slagroom dan over de taartbodem.
Snijd de stoofperen in kwarten en verdeel deze dan over de kaneelroom. Maak de taart af met pure chocolade krullen. Serveer direct en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.