Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim

Serveer eens een warm tussengerecht met kerst, reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim is hier een heerlijk voorbeeld van.

40 minuten
2 personen
Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim ingrediënten

Recept reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 21-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Tip: Gebruik biefstuk van 100 gram per stuk voor een warm tussengerecht en biefstuk van 150 - 180 gram voor een hoofdgerecht.

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de melk met room, halve eetlepel suiker, snuf zout, kaneelstok en kardamom peulen enkele minuten in het kleine sauspannetje. 

Laat het vervolgens een beetje afkoelen en dek af. Je kunt het een nacht laten trekken voor nog meer smaak, maar dit is niet persé noodzakelijk. Minimaal een half uur is wel aan te raden. 

Je eigen pasta deeg maken is makkelijk en super lekker. Als je liever verse pasta bij de supermarkt koopt, kan dit natuurlijk ook en hoef je enkel een grote pan te vullen met water en zout en deze aan de kook te brengen. 

Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verwijder het steeltje van de verse vijgen en snijd de vijgen daarna in kwarten. 

Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim
Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim

Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim afmaken – 10 minuten

Haal de kaneelstokken en kardamom peulen uit de melk en schenk deze in de slagroomspuit en draai er 2 patronen op. Je kunt ook een melkopschuimer of staafmixer gebruik om schuim te creëren, net wat je makkelijker vindt. Dit schuim kun je zowel warm als koud gebruiken. 

Verhit olijfolie in de middelgrote bakpan en bak hierin de reebiefstukken 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur, afhankelijk hoe je deze gebakken wilt hebben. Pak in met aluminiumfolie en laat de biefstukken vervolgens enkele minuten rusten. 

Verhit olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de vijgen een minuut, blus af met een scheut balsamico azijn en bak dit een minuut langer. Kook de pasta, deze heeft maar enkele minuten nodig en giet deze dan meteen af. 

Verdeel de pasta in het midden van de borden, snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de verse vijgen, kaneelschuim en een takje ter garnering. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
475.5 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
51.35 g
23.94 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.47 g
3.48 g
Eiwitten
42.48 g
Vezels
5.34 g
Natrium
814.29 mg
Mineralen
Ijzer
5.3 mg
Calcium
191.02 mg
Magnesium
83 mg
Kalium
83 mg
Fosfor
455.82 mg
Koper
0.26 mg
Zink
7.44 mg
Jodium
1.03 µg
Selenium
0.47 µg
Vitamines
Vitamine C
8.03 mg
Vitamine D
0.24 mg
Vitamine A
0.09 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.46 mg
Vitamine B12
2.47 µg
Foliumzuur
13.02 µg
Vitamine E
0.17 mg
Vitamine K
8.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.