Mandarijnen tiramisu
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mandarijnen tiramisu vegetarisch

Een frisse mandarijnen tiramisu kan eventueel gemaakt worden met sinaasappels. Leuk voor tijdens Koningsdag, sinterklaas of gewoon omdat het zo lekker is

30 minuten
6 personen
Mandarijnen tiramisu ingrediënten

Recept mandarijnen tiramisu

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Snijd de schil van de mandarijnen met een scherp mes weg. Begin hiervoor met een stukje van de boven- en onderkant af te snijden.

Snijd vervolgens van boven naar beneden met je mes de schil weg en zorg dat er zo weinig mogelijk wit op blijft zitten. Snijd de mandarijnen dan in dunne plakjes. Meng de likeur met een eetlepel witte basterdsuiker en zet aan de kant.

Gebruik een garde om een glad mengsel te kloppen van de mascarpone, eidooiers en de resterende 3 eetlepels witte basterdsuiker.

Ontvet een kom met een paar druppels citroensap en klop de eiwitten op totdat deze stijve pieken vormen, dit gaat het makkelijkste met een elektrische mixer.

Vermeng het mascarpone mengsel samen met de opgeklopte eiwitten tot een glad mengsel. 

Mandarijnen tiramisu
Zelfgemaakte mandarijnen tiramisu

Mandarijnen tiramisu afmaken – 15 minuten + wachttijd

Dip de helft van de lange vingers in het likeur mengsel, doe dit 1 voor 1. Dip maar 1 kant van de lange vingers om te voorkomen dat deze zompig worden. Verdeel de lange vingers over de bodem van een ovenschaal.

Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers.

Verdeel er dan een laag mandarijnen plakjes over. Dip de andere helft van de lange vingers in de likeur en maak hiermee een nieuwe laag. Verdeel dan de rest van het mascarpone mengsel over de ovenschaal en maak deze af met de resterende mandarijnen plakjes.

Bedek met huishoudfolie en plaats de tiramisu in de koelkast voor tenminste 4 uur, liefst een nacht. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
525.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
64.96 g
28.03 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.17 g
14.96 g
Eiwitten
11.83 g
Vezels
1 g
Natrium
321.33 mg
Mineralen
Ijzer
2.68 mg
Calcium
194.17 mg
Magnesium
21.33 mg
Kalium
21.33 mg
Fosfor
158.17 mg
Koper
0.1 mg
Zink
1.43 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
12.54 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.54 mg
Vitamine A
40.06 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
1.02 µg
Foliumzuur
51.33 µg
Vitamine E
1 mg
Vitamine K
0.74 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mandarijnen tiramisu"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.