Een zachte en lichte gerookte zalmsalade met mierikswortel, venkel, rode biet en meer. Heerlijke combinaties, te serveren als voorgerecht of lunch.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol en snijd in dunne plakjes. Je kunt dit doen met een snijmachine, mandoline of een dunschiller.
Als je de venkel niet meteen gebruikt, kun je deze in ijswater bewaren om verkleuren tegen te gaan en om de venkel extra krokant te maken. Snijd de kleine augurkjes schuin door de helft en snijd de rode bieten in plakjes.
Was en droog eventueel de sla en maak een 'dressing' door de crème fraîche te mengen met mierikswortel. Breng dit vervolgens op smaak met peper en zout.
Verdeel ongeveer 4 rode bietenplakjes op elk bord. Meng de rucola met fijngesneden venkel en besprenkel deze met een beetje olijfolie.
Verdeel de sla en venkel over de borden en verdeel dan ook ongeveer 3 kleine augurkjes per bord.
Maak af met de plakjes gerookte zalm, mierikswortel 'dressing' en eventueel nog een beetje olijfolie, peper en zout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.