Deze taco schelpen met gehakt zijn een heerlijke snelle maaltijd. Ideaal voor doordeweeks, inclusief zelfgemaakte kruiden en saus als je wilt!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak eerst de tacosaus en tacokruiden. Was de groentes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd in kleine blokjes.
Verwijder de harde kern van de tomaten en snijd de tomaten dan in stukjes. Snijd de komkommer in plakjes en de ijsbergsla in reepjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden om de taco schelpen te verwarmen. Het beste kun je de schelpen niet van elkaar halen, het stukje karton niet verwijderen maar alleen het plastic weghalen.
Als je de schelpen van elkaar af haalt, zullen ze deels dichtgaan en met het karton blijven ze mooi open staan. Wel zo handig om ze te kunnen vullen.
Verhit zonnebloemolie of andere neutrale olie in de grote bakpan en voeg hier het gehakt aan toe. Bak dit enkele minuten, tot het bruin begint te kleuren en voeg dan ook de paprika blokjes toe.
Breng het geheel op smaak met de tacokruiden en bak nog enkele minuten langer. Verdeel eerst een beetje ijsbergsla, dan gehakt, komkommerplakjes, tomaat en eventueel geraspte kaas.
Serveer de taco schelpen met gehakt met bijvoorbeeld zelfgemaakte tacosaus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.