Schwarzwälder Kirsch taart
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Schwarzwälder Kirsch taart

Een klassieke Schwarzwälder Kirsch taart lijkt ingewikkeld, maar is eigenijk verrassend makkelijk te maken. Chocolade cake met kersen en slagroom, mm!

1 uur
12 personen
Schwarzwälder Kirsch taart ingrediënten
Recept schwarzwälder kirsch taart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-08-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem. Giet de kersen uit pot in het vergiet, maar bewaar 100 ml van het sap. Voeg 100 ml sap samen met 100 gram suiker, sap van een halve citroen en ongeveer 20 ml van de likeur toe aan het sauspannetje.

Laat dit zachtjes koken tot het genoeg is ingedikt en een stroperige siroop is geworden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg 6 eieren en 300 gram suiker toe aan de elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot het goed gemengd is.

Meng bloem, zout, cacao poeder, bakpoeder en vanille suiker in een aparte kom. Snijd de boter in blokjes en voeg deze beetje bij beetje bij de eieren. Blijf mixen tot een glad beslag is ontstaan en voeg dan de rest van de likeur toe.

Schep voorzichtig het bloemmengsel erbij, dit gaat het makkelijkste met een siliconen spatel. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake gaar in ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de oven.

Je kunt een houten prikker gebruiken om dit te testen, als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Houd de ovendeur nog even dicht om te voorkomen dat de cake zal inzakken. Zet de cake dan op een afkoelrek en laat volledig afkoelen. 

Schwarzwälder Kirsch taart
Schwarzwälder Kirsch taart

Schwarzwälder Kirsch taart afmaken – 15 minuten

Klop de slagroom met 100 gram poedersuiker en zet opzij. Gebruik een broodmes om de cake in 2en te snijden. Verdeel de uitgelekte kersen over de onderste laag en schep er de kersen siroop uit het kleine pannetje overheen.

Verdeel dan een dunne laag slagroom en plaats de andere helft van de cake bovenop. Decoreer de taart nu door slagroom rondom te verdelen.

Je kunt om nog meer te decoreren een beetje van de slagroom in een spuitzak met opzetstuk doen om toefjes slagroom op de taart te spuiten.

Maak de taart af met chocolade schaafsels en verse kersen, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
636.69 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
63.95 g
50.3 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
36.68 g
20.68 g
Eiwitten
8.29 g
Vezels
3.34 g
Natrium
95 mg
Mineralen
Ijzer
1.77 mg
Calcium
70.13 mg
Magnesium
51.43 mg
Kalium
51.43 mg
Fosfor
159.9 mg
Koper
0.39 mg
Zink
0.97 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
2.9 mg
Vitamine D
1.19 mg
Vitamine A
0.41 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0.79 µg
Foliumzuur
28.87 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Schwarzwälder Kirsch taart"
Eef zegt op 14-08-2016
Wat een mooie schwarzwalder kirsch taart. Vind de combinatie van kersen en chocolade altijd zo lekker, yum!
Ohmydish zegt op 14-08-2016
Dankje Eef :D helemaal mee eens, blijft zo'n heerlijke klassieker!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.