Een overheerlijke romige knolselderij soep met spekvet en croutons. Gebakken in het vet van de spek voor een ontzettend smaakvolle soep.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-05-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de knolselderij, was deze en snijd in grove stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd de ui en 1 knoflookteen grof. Snijd de andere 2 knoflookteentjes door de helft.
Snijd het spek grof en bak dit, rugspek smelt het beste maar je kunt eventueel ook ander soort spek gebruiken. In het vet van de spek gaan we de ui, knoflook en knolselderij aan fruiten, ook gebruiken we nog extra spekvet voor bovenop de soep. Dit geeft de soep een extra hartige en overheerlijke smaak.
Bak het spek samen met de 2 overige knoflooktenen. Verwijder dan het spek en de knoflook zodat alleen het smaakvolle vet overblijft.
Houd een groot deel van het vet apart en verhit een beetje van het spekvet in de middelgrote pan en fruit hierin de ui en 1 knoflookteen. Voeg na enkele minuten ook de grof gesneden knolselderij toe.
Voeg de kruidnagels en laurierblaadjes toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten en verwijder dan de kruidnagels en laurierblaadjes.
Maak ondertussen de croutons. Snijd de korstjes van de sneetjes brood en snijd het brood in blokjes. Houd een beetje spekvet apart voor op de soep en verhit de rest in de middelgrote bakpan. Bak hierin de broodblokjes tot deze goudbruin en krokant zijn geworden.
Pureer de soep zodra de knolselderij zacht is geworden, exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken. Gebruik hiervoor een blender of staafmixer.
Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Het zout is optioneel, aangezien het spekvet al vrij zout is.
Serveer met extra spekvet, croutons en eventueel peterselie ter garnering. Eet smakelijk!
Welk spek kan ik het beste gebruiken?
Gebruik bij voorkeur rugspek, dat is vetter en smelt beter dan bijv. ontbijtspek.
Kan ik het spekvet ook weglaten?
Je kunt het spekvet eventueel weglaten, maar dan zal de soep minder smaakvol zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.