Kangoeroe? Ja echt, in Australië eten ze het volop en ik snap wel waarom. Héérlijk! Kangoeroe biefstuk met stroopsaus is heerlijk tijdens de kerstdagen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de biefstuk vooraf uit de koelkast. Als je krieltjes erbij wilt serveren, kun je deze het beste in een ovenschaal doen. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en eventueel een aantal takjes verse tijm en/of rozemarijn.
Bak de krieltjes dan ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius, of tot ze gaar zijn afhankelijk van de grootte. Maak ook de spruitjes schoon en kook deze beetgaar in kokend water.
Om de kleine uitjes makkelijk te kunnen pellen, kun je deze ongeveer 30 seconden koken en hierna laten afkoelen. Pel ze dan heel gemakkelijk met een klein mesje en snijd ze door de helft.
Pel een knoflookteentje en plet deze, het is niet nodig om deze te snijden.
Verhit een klontje boter samen met een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak deze dan ongeveer 3 minuten aan elke kant, afhankelijk hoe je deze het liefst gebakken wilt hebben.
Voeg ondertussen de uitjes, het geplette knoflookteentje en takjes tijm en rozemarijn toe aan de pan. Haal het vlees uit de pan en pak deze in met aluminiumfolie.
Zo kan de biefstuk rusten zonder dat deze zal afkoelen. Schenk Noilly Prat in de bakpan en roer de stroop erdoor tot een gladde saus is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de knoflook, tijm en rozemarijn. Serveer de biefstuk eventueel met ovengebakken krieltjes, spruitjes en stoofpeertjes. Maak af met de stroopsaus, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.