Aardbeien-karnemelk ijs met een vleugje vlierbloesem is lekker fris en makkelijk te maken. Je kunt hiervoor evt. ook diepvries aardbeien gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-05-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-08-2024
Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Plaats de aardbeien samen met de witte basterdsuiker en de helft van de karnemelk in de blender en pureer dit tot een glad mengsel.
Meng dit dan met de rest van de karnemelk, scheutje vlierbloesemsiroop naar smaak en het sap van een halve citroen.
Giet het aardbeien mengsel in je ijsmachine en laat deze zo'n 40 minuten op volle kracht draaien. De tijd die nodig is om een stevig ijs te draaien is geheel afhankelijk van je ijsmachine.
Wanneer het ijs klaar is plaats je deze in je vriezer totdat je deze wil gaan serveren. Geniet van dit heerlijke aardbeien-karnemelk ijs!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.