Een zuurkoolschotel met ananas is verrassend lekker. De combinatie zuur, zoet en kruiden past perfect bij elkaar. Met een heerlijke krokante laag kaas!
Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zuurkoolschotel-met-ananas
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de verse ananas eventueel in plakken. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zuurkoolschotel met ananas
Zuurkoolschotel met ananas maken
Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over het gehakt. Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en stamp deze fijn met een aardappelstamper, de puree hoeft niet perse helemaal glad te zijn. Breng de puree ook op smaak met peper en zout en verdeel deze dan over de zuurkool. Leg de plakken ananas bovenop, ze mogen elkaar een beetje overlappen. Verdeel hierover een laag geraspte kaas en bak de zuurkoolschotel mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte tijd is afhankelijk van de oven. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.