Zoetzure komkommer inmaken is niet moeilijk en kan al met een paar ingrediënten. Extra lekker met een beetje pit van een rood pepertje, maar dit kun je eventueel ook weglaten.
Zoetzure komkommers zijn een heerlijk fris bijgerecht, snel te maken en ook nog eens met weinig ingrediënten. Komkommers inmaken is ideaal als je veel komkommers hebt, bijvoorbeeld uit de moestuin of van de markt. Zo kun je het hele jaar genieten van de lekkerste komkommers.
Zoetzure komkommers zijn makkelijk om in te maken, zo grijp je nooit mis in je voorraadkast en heb je altijd een heerlijk bijgerecht bij de hand voor bijvoorbeeld een Indisch gerecht.
Komkommer inmaken doe je met azijn, suiker en zout. Om de komkommers niet te zuur te maken, kun je het beste ook nog een deel water toevoegen. Voeg optioneel een pepertje toe, deze combineert super goed met de zoetzure komkommer.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-08-2024
Was de komkommers, verwijder de uiteindes en snijd de komkommers in stukjes of plakjes. Het is niet nodig om de zaadlijsten eerst te verwijderen.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in dunne ringetjes.
Steriliseer de potten met deksel, dit kun je het makkelijkste doen door deze enkele minuten te koken in kokend water.
Verdeel de komkommer over de steriele potten. Verwarm 200 ml azijn samen met 200 ml water, 3 eetlepels suiker en 1 theelepel zout in een kleine sauspan tot de suiker is opgelost en het mengsel goed heet is.
Schenk het hete mengsel over de komkommers en plaats direct de deksel op de pot. Je kunt de zoetzure komkommers zo tot wel een jaar bewaren op een koele donkere plek.
Wat is het verschil tussen inmaken en wecken?
Inmaken en wecken zijn beide bewaarmethodes, bij wecken wordt bedoeld het bewaren in een glazen pot die vacuüm getrokken wordt in een warmwaterbad.
Inmaken kan op verschillende manieren, je maakt gebruik van een conserverend ingrediënt, dit kan o.a. zijn:
Waar serveer je zoetzure komkommer bij?
Zoetzure komkommer is een heerlijk bijgerecht bij veel soorten gerechten, van de barbecue tot bij een rijsttafel of Aziatisch gerecht.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.