Hartig bijgerecht dat bij veel hoofdgerechten past. Deze zoetzure komkommer kun je in 10 minuten bereiden, recept voor 4 personen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzure-komkommer
Dit is een heel makkelijk recept! Deze komkommerlinten zijn heerlijk als bijgerecht. Was de komkommers en snijd in dunne linten met behulp van een mandoline of een koksmes en snijplank.
Je kunt de komkommers in elke gewenste vorm snijden. Plaats de komkommerslierten in een kom. Herhaal de bovenstaande stap voor de andere komkommer.
Verhit de azijn in een kleine pan en voeg suiker, peper en zout toe. Breng 2 minuten lang aan de kook, of totdat de suiker opgelost is. Giet het hete azijn mengsel over de komkommerlinten.
Deze manier zorgt ervoor dat de komkommer de azijn nog makkelijker opneemt.
De zoetzure komkommers kun je direct serveren of inmaken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de komkommerslierten gaat verdelen over de weckpotten.
Steriliseer de weckpotten op voorhand om schimmelvorming te voorkomen. Vul de weckpotten met water en de inhoud van de kom.
Je kunt deze ingemaakte zoetzure komkommer minimaal 1 jaar lang bewaren in een donkere ruimte.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!