Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet

Deze kleurrijke zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet is heerlijk als zomerse maaltijd. Serveer eventueel met brood.

1 uur
4 personen
Recept zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet
Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de zoete aardappel, snijd deze in blokjes en voeg deze toe aan een grote ovenschaal. Besprenkel de zoete aardappel met olijfolie, peper en zout. 

Bak de zoete aardappel ongeveer 10 minuten in de oven. Pel ondertussen de rode ui en snijd deze in halve ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd deze in redelijk dunne plakjes. Voeg na 10 minuten de chorizo, knoflook en rode ui toe aan de ovenschaal met zoete aardappel.

Bak het geheel nogmaals 10 minuten in de oven. Zodra de zoete aardappel gaar is laat je het geheel afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur. 

Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet
Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet

Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet afmaken – 30 minuten

Schil de bieten en snijd deze in dunne plakjes, het makkelijkste kun je dit doen met snijmachine of mandoline.

Als je deze niet hebt kun je ze het beste in dunne plakjes verdelen met een dunschiller, dit zal dan wel een stuk langer duren.

Snijd de cherry tomaatjes door de helft en was eventueel de sla.

Pers het sap uit 2 limoenen en meng dit samen met gember siroop, sambal en korianderzaad.

Voeg dan langzaam zonnebloemolie toe terwijl je roert met een garde, op deze manier zal de olie en het limoensap mooi met elkaar vermengen.

Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Meng de plakjes biet met de cherry tomaatjes, sla, limoen dressing, een handvol geraspte kaas en de inhoud van de ovenschaal.

Serveer deze maaltijdsalade eventueel met brood, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Zoete aardappelsalade met chorizo en chioggia biet"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.