Een zelfgemaakte bamischijf is niet moeilijk om te maken en misschien nog wel lekkerder dan van de frituur. Je kunt de bami namelijk naar eigen smaak maken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-01-2021, dit recept is voor 16 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Ik maakte bami volgens dit recept, maar gebruikte hamblokjes i.p.v. kip en de groenten heb ik iets fijner gesneden. Je kunt eventueel ook vegetarische bami maken voor een vegetarische bamischijf.
Maak eerst de bami, je kunt eventueel ook kant-en-klaar bami gebruiken.
Smelt 60 gram boter in een grote pan en roer er dan in één keer 60 gram bloem bij. Roer glad met een houten lepel en gaar dit enkele minuten op laag vuur om de bloemsmaak van de roux te verwijderen.
Roer er dan geleidelijk de kippenbouillon bij en roer steeds glad met een garde. Zodra de saus mooi dik is geworden roer je de bami erdoor.
Je kunt de bami nu in een kom doen of in een grote platte bak zodat de bami sneller af zal koelen. Zet deze in de koelkast tot deze volledig afgekoeld is.
Zodra de vulling volledig stijf geworden is kun je deze vormen tot een rondje of vierkant. Het makkelijkste kun je de bami eerst een beetje fijner snijden en dan pas vormen. De lange slierten van de bami zijn namelijk moeilijker te vormen.
Je kunt de rondjes of vierkantjes erna eerst opnieuw op laten stijven in de koelkast of vriezer, maar dit is niet perse noodzakelijk.
Vul een diep bord met bloem, een tweede bord met losgeklopte eiwitten en een derde bord met paneermeel.
Haal deze eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Zorg telkens dat de bami volledig bedekt is.
Om er zeker van te zijn dat ze goed bedekt zijn, haal je ze nogmaals door de bloem, eiwit en paneermeel. Herhaal tot alle bami is gebruikt. Je kunt ze nu eventueel eerst invriezen, maar dit is niet perse noodzakelijk.
Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de bamischijven in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Hallo Bert, bedankt voor je bericht!
Ik heb alle denkbare kookringen die er bestaan, maar ik vind het makkelijker om de bamischijven te vormen met mijn handen omdat je ze dan direct mooi kunt aandrukken. De compactere rondjes kun je namelijk beter paneren zonder dat ze uit elkaar vallen.
Zoals ik in het recept schrijf, kun je elke soort bami gebruiken zodat het volledig naar je eigen smaak is.
Liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.