Ohmydish.nl


Zelfgemaakte bamischijf

Een zelfgemaakte bamischijf is niet moeilijk om te maken en misschien nog wel lekkerder dan van de frituur. Je kunt de bami namelijk naar eigen smaak maken!

Zelfgemaakte bamischijf
1 uur 15 minuten 16 personen Hapjes en snacks
Zelfgemaakte bamischijf

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 1 kg bami
  • 60 gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • 450 ml kippenbouillon
  • 6 eiwitten, bloem en paneermeel
Zelfgemaakte bamischijf ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • houten lepel
  • garde
  • grote kom of platte bak
  • snijplank & koksmes
  • 3 diepe borden
  • frituurpan of braadpan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • groot bord
  • keukenpapier

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 15 minuten 16 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-bamischijf


Ik maakte bami volgens dit recept, maar gebruikte hamblokjes i.p.v. kip en de groenten heb ik iets fijner gesneden. Je kunt eventueel ook vegetarische bami maken voor een vegetarische bamischijf. 

Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Maak eerst de bami, je kunt eventueel ook kant-en-klaar bami gebruiken. 

Smelt 60 gram boter in een grote pan en roer er dan in één keer 60 gram bloem bij. Roer glad met een houten lepel en gaar dit enkele minuten op laag vuur om de bloemsmaak van de roux te verwijderen. 

Roer er dan geleidelijk de kippenbouillon bij en roer steeds glad met een garde. Zodra de saus mooi dik is geworden roer je de bami erdoor.

Je kunt de bami nu in een kom doen of in een grote platte bak zodat de bami sneller af zal koelen. Zet deze in de koelkast tot deze volledig afgekoeld is.

Zelfgemaakte bamischijf
Zelfgemaakte bamischijf

Bamischijven afmaken – 45 minuten

Zodra de vulling volledig stijf geworden is kun je deze vormen tot een rondje of vierkant. Het makkelijkste kun je de bami eerst een beetje fijner snijden en dan pas vormen. De lange slierten van de bami zijn namelijk moeilijker te vormen.

Je kunt de rondjes of vierkantjes erna eerst opnieuw op laten stijven in de koelkast of vriezer, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Vul een diep bord met bloem, een tweede bord met losgeklopte eiwitten en een derde bord met paneermeel. 

Haal deze eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Zorg telkens dat de bami volledig bedekt is. 

Bamischijven vormen
Bamischijven vormen

Om er zeker van te zijn dat ze goed bedekt zijn, haal je ze nogmaals door de bloem, eiwit en paneermeel. Herhaal tot alle bami is gebruikt. Je kunt ze nu eventueel eerst invriezen, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de bamischijven in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Cherry tomaten clafoutis

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.