Een zelfgemaakte bamischijf is niet moeilijk om te maken en misschien nog wel lekkerder dan van de frituur. Je kunt de bami namelijk naar eigen smaak maken! Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-01-2021, dit recept is voor 16 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-bamischijf
Ik maakte bami volgens dit recept, maar gebruikte hamblokjes i.p.v. kip en de groenten heb ik iets fijner gesneden. Je kunt eventueel ook vegetarische bami maken voor een vegetarische bamischijf.
Maak eerst de bami, je kunt eventueel ook kant-en-klaar bami gebruiken.
Smelt 60 gram boter in een grote pan en roer er dan in één keer 60 gram bloem bij. Roer glad met een houten lepel en gaar dit enkele minuten op laag vuur om de bloemsmaak van de roux te verwijderen.
Roer er dan geleidelijk de kippenbouillon bij en roer steeds glad met een garde. Zodra de saus mooi dik is geworden roer je de bami erdoor.
Je kunt de bami nu in een kom doen of in een grote platte bak zodat de bami sneller af zal koelen. Zet deze in de koelkast tot deze volledig afgekoeld is.
Zodra de vulling volledig stijf geworden is kun je deze vormen tot een rondje of vierkant. Het makkelijkste kun je de bami eerst een beetje fijner snijden en dan pas vormen. De lange slierten van de bami zijn namelijk moeilijker te vormen.
Je kunt de rondjes of vierkantjes erna eerst opnieuw op laten stijven in de koelkast of vriezer, maar dit is niet perse noodzakelijk.
Vul een diep bord met bloem, een tweede bord met losgeklopte eiwitten en een derde bord met paneermeel.
Haal deze eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Zorg telkens dat de bami volledig bedekt is.
Om er zeker van te zijn dat ze goed bedekt zijn, haal je ze nogmaals door de bloem, eiwit en paneermeel. Herhaal tot alle bami is gebruikt. Je kunt ze nu eventueel eerst invriezen, maar dit is niet perse noodzakelijk.
Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de bamischijven in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.