Zelfgemaakte bamischijf
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelfgemaakte bamischijf

Een zelfgemaakte bamischijf is niet moeilijk om te maken en misschien nog wel lekkerder dan van de frituur. Je kunt de bami namelijk naar eigen smaak maken!

1 uur 15 minuten
16 personen
Zelfgemaakte bamischijf ingrediënten

Recept zelfgemaakte bamischijf

Ingrediënten

16 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-01-2021, dit recept is voor 16 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Ik maakte bami volgens dit recept, maar gebruikte hamblokjes i.p.v. kip en de groenten heb ik iets fijner gesneden. Je kunt eventueel ook vegetarische bami maken voor een vegetarische bamischijf. 

Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Maak eerst de bami, je kunt eventueel ook kant-en-klaar bami gebruiken. 

Smelt 60 gram boter in een grote pan en roer er dan in één keer 60 gram bloem bij. Roer glad met een houten lepel en gaar dit enkele minuten op laag vuur om de bloemsmaak van de roux te verwijderen. 

Roer er dan geleidelijk de kippenbouillon bij en roer steeds glad met een garde. Zodra de saus mooi dik is geworden roer je de bami erdoor.

Je kunt de bami nu in een kom doen of in een grote platte bak zodat de bami sneller af zal koelen. Zet deze in de koelkast tot deze volledig afgekoeld is.

Zelfgemaakte bamischijf
Zelfgemaakte bamischijf

Bamischijven afmaken – 45 minuten

Zodra de vulling volledig stijf geworden is kun je deze vormen tot een rondje of vierkant. Het makkelijkste kun je de bami eerst een beetje fijner snijden en dan pas vormen. De lange slierten van de bami zijn namelijk moeilijker te vormen.

Je kunt de rondjes of vierkantjes erna eerst opnieuw op laten stijven in de koelkast of vriezer, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Vul een diep bord met bloem, een tweede bord met losgeklopte eiwitten en een derde bord met paneermeel. 

Haal deze eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Zorg telkens dat de bami volledig bedekt is. 

Bamischijven vormen
Bamischijven vormen

Om er zeker van te zijn dat ze goed bedekt zijn, haal je ze nogmaals door de bloem, eiwit en paneermeel. Herhaal tot alle bami is gebruikt. Je kunt ze nu eventueel eerst invriezen, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de bamischijven in delen tot ze mooi goudbruin zijn en serveer direct. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
160.38 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.21 g
2.16 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.45 g
2.85 g
Eiwitten
5.63 g
Vezels
1.22 g
Natrium
449.33 mg
Mineralen
Ijzer
0.69 mg
Calcium
13.24 mg
Magnesium
7.97 mg
Kalium
7.97 mg
Fosfor
47.22 mg
Koper
0.08 mg
Zink
0.86 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
1.08 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.06 µg
Foliumzuur
4.44 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Zelfgemaakte bamischijf"
Bert zegt op 18-11-2022
Je hebt van die mooie kookringen en ook in het vierkant. De laatste voor een bamiblok en de ronde voor een nasischijf als in de cafetaria. Het recept is prima, maar een scheutje ketjap, vissaus en een theeleoeltje sambal doet wonderen.
Ohmydish zegt op 18-11-2022

Hallo Bert, bedankt voor je bericht!

Ik heb alle denkbare kookringen die er bestaan, maar ik vind het makkelijker om de bamischijven te vormen met mijn handen omdat je ze dan direct mooi kunt aandrukken. De compactere rondjes kun je namelijk beter paneren zonder dat ze uit elkaar vallen.

Zoals ik in het recept schrijf, kun je elke soort bami gebruiken zodat het volledig naar je eigen smaak is.

Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.