Zelf scones maken

(9)

Scones zijn eigenlijk hele kleine lekkere cakejes. Serveer met clotted cream, jam of lemon curd. Recept voor 15 scones. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-01-2015, dit recept is voor 15 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-12-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 15 personen Categorie Taart en cake
Zelf scones maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 10 gram bakpoeder
  • 350 gram bloem
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 60 gram harde boter
  • 2 eieren
  • 100 ml volle yoghurt
Zelf scones maken Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven + bakplaat
  • Keukenmachine of een grote kom + garde als je met de hand mixt
  • Deeghaak voor de keukenmachine
  • Kleine kom
  • Bakpapier
  • Spuitzak, 2 lepels of een ijsschep

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 15 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-scones-maken


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Snijd de harde boter in kleine blokjes. Voeg bloem, basterdsuiker, zout en de blokjes boter toe aan de kom van de keukenmachine.

Bevestig de deeghaak en meng 5 minuten lang op de laagste stand, of totdat het deeg kruimelig wordt. Breek de eieren open en voeg toe aan een kleine kom samen met de yoghurt en meng tot een glad mengsel.

Voeg het ei-yoghurt mengsel toe aan de kom van de keukenmachine en meng tot een mooi deeg. 

Zelfgemaakte scones
Zelfgemaakte scones

De scones afbakken – 10 minuten

Bedek een bakplaat met bakpapier. Voeg het deeg toe aan een spuitzak of gebruik een ijslepel of 2 lepels. Bepaal hoe groot je de scones wil hebben, spuit dan een bolletje van het deeg op de met bakpapier bedekte bakplaat.

Houdt er rekening mee dat hoe groter de scone is, des te langer het nodig heeft om te bakken. Bak de scones in de voorverwarmde oven in 5 tot 10 minuten goudbruin, afhankelijk van de grootte van de scones.

Deze heerlijke scones zijn lekker met clotted cream, ongezoete opgeklopte slagroom, jam of lemon curd. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
9 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.