Scones zijn eigenlijk hele kleine lekkere cakejes. Serveer met clotted cream, jam of lemon curd. Recept voor 15 scones.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-01-2015, dit recept is voor 15 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Snijd de harde boter in kleine blokjes. Voeg bloem, basterdsuiker, zout en de blokjes boter toe aan de kom van de keukenmachine.
Bevestig de deeghaak en meng 5 minuten lang op de laagste stand, of totdat het deeg kruimelig wordt. Breek de eieren open en voeg toe aan een kleine kom samen met de yoghurt en meng tot een glad mengsel.
Voeg het ei-yoghurt mengsel toe aan de kom van de keukenmachine en meng tot een mooi deeg.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Voeg het deeg toe aan een spuitzak of gebruik een ijslepel of 2 lepels. Bepaal hoe groot je de scones wil hebben, spuit dan een bolletje van het deeg op de met bakpapier bedekte bakplaat.
Houdt er rekening mee dat hoe groter de scone is, des te langer het nodig heeft om te bakken. Bak de scones in de voorverwarmde oven in 5 tot 10 minuten goudbruin, afhankelijk van de grootte van de scones.
Deze heerlijke scones zijn lekker met clotted cream, ongezoete opgeklopte slagroom, jam of lemon curd. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.