Zelf kruidenroomkaas maken

(10)

Zelf kruidenroomkaas maken is niet alleen veel lekkerder, het is ook nog eens gezonder omdat het geen toevoegingen bevat. Klaar binnen maar 5 minuten.

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen Calorieën 58 calorieën p.p.
Zelf kruidenroomkaas maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram naturel roomkaas
  • 1 grote teen knoflook
  • paar takjes verse tijm
  • paar takjes verse peterselie
  • peper en zout naar smaak
Zelf kruidenroomkaas maken Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • lepel

Bereiding


Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen Calorieën 58 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-kruidenroomkaas-maken


Wij serveerden deze kruidenroomkaas in een magnolia blad als onderdeel van een salade. Wist je dat de meeste soorten magnolia's eetbaar zijn? En er sowieso veel bloemen eetbaar zijn?

Zorg er altijd voor dat je zeker weet welke soorten eetbaar zijn voor je deze gaat gebruiken, dat is zeer belangrijk! 

Zelf kruidenroomkaas maken
Zelf kruidenroomkaas maken

Zelf kruidenroomkaas maken – 5 minuten

Haal de roomkaas alvast uit de koelkast zodat je deze makkelijker kunt roeren. Verwijder de takjes van de tijm en voeg de blaadjes toe aan een middelgrote kom

Pel de knoflookteen en snijd deze zo fijn mogelijk en voeg deze ook toe aan de kom. Verwijder de peterselie takjes en hak de peterselie dan zo fijn mogelijk.

Roer de roomkaas samen met de tijm, knoflook, fijngehakte peterselie en breng op smaak met peper en zout. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

10 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.