Zelf chocoladevla maken

(20)

Koop jij wel eens pakken chocoladevla? Maak dan zeker eens zelf chocoladevla en je zult zien dat deze hetzelfde smaakt én heel makkelijk te maken is!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-01-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes Calorieën 150 calorieën p.p.
Zelf chocoladevla maken

Ingrediënten


  • 1 liter volle melk
  • 120 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 50 gram cacaopoeder
  • 40 gram maizena
  • snuf zout

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • garde
  • kleine kom
  • optioneel: siliconen spatel
  • bakpapier of huishoudfolie

Zelf chocoladevla maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes Calorieën 150 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-chocoladevla-maken


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de melk in een middelgrote pan. Zeef de cacao bij de warme melk en roer glad met een garde.

Zelf chocoladevla maken
Zelf chocoladevla maken

Chocoladevla afmaken – 10 minuten + wachttijd

Meng de eidooiers samen met suiker, een snuf zout en maizena. Voeg een lepel van de warme melk toe. Roer direct tot het glad is, anders zullen er klontjes ontstaan.

Giet het terug in de pan met melk en roer weer direct glad. Laat het geheel onder voortdurend roeren zachtjes garen op laag vuur. De chocoladevla is gaar als deze dikker begint te worden.

Je kunt extra controleren of deze gaar is door een streep te trekken op een lepel, als deze zichtbaar blijft is de vla gaar.

Plaats een stuk bakpapier of folie bovenop om te voorkomen dat er een vel bovenop de vla komt. Laat de chocoladevla dan volledig afkoelen, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-01-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

Zelf chocoladevla maken: Veel gestelde vragen

Kun je chocoladevla maken met chocolade ipv cacaopoeder?

Je kunt eventueel chocolade gebruiken i.p.v. cacaopoeder, de vla zal dan een sterkere chocolade smaak krijgen. De chocoladevla zal dan anders smaken dan de bekende kant-en-klaar chocoladevla. Deze bekende smaak krijg je namelijk wel in dit recept met cacaopoeder.

Kan ik ook halfvolle melk gebruiken?

Je kunt eventueel ook halfvolle melk gebruiken, de smaak zal dan iets minder vol zijn.

Kan ik de chocolade ook weg laten?

Zonder cacaopoeder kun je ook een simpele vanillevla maken.

0 reacties op Zelf chocoladevla maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.